Povabilo k sodelovanju - sajenje medovitih rastlin

16.02.2017 13:24:24
Tajništvo
Na obrobju mesta Maribor v popolnoma naravnem okolju želimo na kmetijskih površinah Posestva SONČNI RAJ, ustvariti edinstven park, Medeni park, v katerem bomo zasadili 9.500 sadik slovenskih avtohtonih medonosnih rastlin. Park bo nastajal v okvirju projekta ZASADIMO.SI www.zasadimo.si, s katerim želimo obuditi prepoznavnost naših avtohtonih medonosnih rastlin. Med sadikami bodo sadna in gozdna drevesa, grmi, rože in trave. Skupaj z vami želimo v štirih različnih terminih zasaditi rastline, ki zaradi onesnaženja počasi izginjajo iz našega okolja. Skupaj z vami želiva lastnika kmetije Petra Špes Mak in Bogdan Mak pokazati, da skupaj zmoremo več! Da šteje in je pomemben vsak posameznik! Da nisi zgolj številka, ampak si oseba, ki želi pomagati in zasaditi rastlino, ki bo rastla v znanem okolju in ji boš osebno ti podaril življenje. Tvoje roke bodo sadiko položile v zemljo, kjer bo oživela in pričela svojo rast. Neverjeten je občutek, ko se povežeš s številnimi ljudmi iz vse Slovenije in skupaj deluješ kot ekipa, kot narod.
Čebelam želimo ustvariti okolje v katerem bo v vsakem letnem času na voljo kakovostna paša in možnost opraševanja, s katerim zadovoljujejo svoj naravni nagon. Pridružite se nam in pomagajte ustvariti domače okolje za živali s katerimi preživite ogromen del vašega časa.
Le nekaj trenutkov in prijavljen/a boš na enega od štirih datumov sajenja rastlin v Medenem parku www.zasadimo.si/dogodki/. Zasadimo.si skupaj nek majhen a za vse, ki bomo sodelovali pomembne del narave. Pomemben zato, ker ga boš pomagal/a ustvariti tudi ti! Pomagal/a boš ustvariti park v katerega se boš lahko vedno znova vračal/a in se zavedal/a, da si tukaj tudi ti podaril življenje in zapustil svoj trajni pečat!
Prvi izmed štirih terminov bo kmalu pred nami www.zasadimo.si/dogodek/zasadimo-si-medeni-park-februar/ . Zaradi lažje organizacije se je potrebno na sajenje OBVEZNO PRIJAVITI in prijaviti tudi vse svoje bližnje, ki se bodo s teboj udeležili ustvarjanja v Medenem parku.
Tudi Čebelarska zveza Slovenije podpira projekt www.zasadimo.si, saj je razširjenost medovitih rastlin v Sloveniji še kako pomembna za nadaljnji kakovostni razvoj čebelarske dejavnosti v naši deželi. Zato ne odlašajte in se nam pridružite na enem izmed štirih dogodkov www.zasadimo.si/dogodki/.

Jure Justinek