Iščemo recepte za najokusnejše medene jedi!

12.08.2025 13:18:48
Tajništvo
Raznoliko podnebje in flora našim čebelarjem omogočata pridelavo medu najrazličnejših vrst in okusov. Med največkrat uživamo kot namaz na kruhu ali sladek dodatek čaju in drugim napitkom. Z malo ustvarjalnosti pa ga lahko vključimo v najrazličnejše jedi – kot sladilo v sladicah in pecivu, kot aromatičen dodatek v juhah, glavnih jedeh, omakah in marinadah z mesom, ali kot dodatek k solatam. Zaradi svoje barve in teksture je med tudi odličen estetski element – na primer kot spremljava vrhunskim sirom.

Ker vemo, da vaša kulinarična ustvarjalnost ne pozna meja, smo se odločili, da bo osrednja tema tehnološkega informatorja oziroma koledarja Čebelarske zveze Slovenije za leto 2026 medena kulinarika. Vabimo vas, da z nami delite svoj najljubši recept z medom – pa naj gre za sladko, slano, klasično ali (pre)drzno jed – in priložite tudi fotografijo jedi.
Najboljše recepte, ki jih bomo uvrstili v tehnološki informator, bomo nagradili s predpasnikom »Okusite pravega«.

Rok za oddajo: 24. september 2025 do 23.59. ure
Kaj in kam poslati: recept in fotografijo visoke ločljivosti pošljite v komentar pod objavo na Facebooku ali na e-naslov simon.golob@czs.si.

Čebelarska zveza Slovenije