SEJEM AGRA

23.08.2023 11:57:53
Tajništvo
Vabljeni na 61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki bo v Gornji Radgoni od 26. do 31. avgusta. V luči danih razmer bo še posebej ponujal vrhunsko tehniko, opremo in sredstva, ki jih kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo najbolj potrebujejo za odpravo posledic pričujočih ujm in za uspešen razvoj v prihodnosti. Posebna pozornost pa bo namenjena tudi strokovnemu dogajanju za ozaveščanje o posledicah podnebnih sprememb, njihovem preprečevanju in odpravljanju škode.

Nedeljski dan čebelarjev bomo pod okriljem ČZS pričeli ob 9.30 uri v dvorani 1 s strokovnim posvetom na temo pomena embalaže pri pakiranju čebeljih pridelkov in kakšen vpliv ima embalaža na vedenje potrošnika. Svetovalka specialistka za ekonomiko v čebelarstvu, Tina Žerovnik nam bo predstavila sheme kakovosti Slovenskega medu z geografsko oznako in pomen prepoznavnosti blagovne znamke. Jože Stenko nam bo kot proizvajalec embalaže in pisec zgodbe o kozarcu za med skupaj z Jožetom Smrkoljem predstavil zgodovino razvoja kozarca za med, strokovni vidik pomena embalaže za potrošnika pa nam bo predstavil red. prof. dr. Klement Podnar iz Fakultete za družbene vede. Kozarec za med namreč letos praznuje svojo 15. obletnico. Ob tej priliki bomo razkrili tudi peti kozarec za med, ki drži 700 g oz. 580 ml medu.  

Po končani razpravi se bo dogajanje ob 11. uri iz dvorane preselilo na prireditveni prostor pred upravo Pomurskega sejma, kjer bo potekala slavnostna razglasitev in podelitev nagrad 4. mednarodnega ocenjevanja medenih pijač in 22. ocenjevanja medu z mednarodno udeležbo ter svečana obeležba 20. obletnice delovanja Čebelarske zveze društev Pomurja. 

Vljudno vabljeni, da nas obiščete na sejmu AGRA v Gornji Radgoni!