Čebela velikanka obiskala čebelarski praznik v Gornjem Gradu

17.08.2023 12:57:03
Tajništvo
ČEBELARSKI PRAZNIK 2023 V GORNJEM GRADU

Letošnja medena sobota v Gornjem Gradu je zavihala rokave 15. julija.
Vnovič se je zgodil Čebelarski praznik. Praznik s tradicijo. Želja organizatorja je ohranjati in dodajati vsebine, ki podpirajo bogato čebelarsko zgodbo. Letošnje stojnice so se šibile pod dobrotami, mojstrovinami spretnih rok in ponudbo izbranih izdelkov. Gornjegrajski čebelarji so nas popeljali v čudoviti svet čebelarjenja z razstavnim paviljonom Medena zgodba. Edinstven prikaz, ki je razodel marsikakšno skrivnost, odgovoril na marsikatero radovednost. Če je bil paviljon dodana vrednost dogodka, potem je bila čebela velikanka prava atrakcija. Res paša za oči in navdušenje. Čebela je bila še do konca meseca na vpogled v Gornjem Gradu, pri katedrali.
 
Dopoldanske vsebine so v prijazno senco gostih krošenj privabile otroke vseh starosti. Ustvarjali so čeberol'ce, čebelepke... oj, koliko veselja in dobre volje! 

Dobra volja pa se je zavrtinčila tudi med tekmovalkami in tekmovalci v čebeljem pikadu. Tekmovalna vročica medene sobote pa ni pojenjala. Gornjegrajski čebelarji so pripravili tekmovanje v ocenjevanju teže posebnega kozarca medu. Skozi ves dan je bilo mogoče pristopiti in na oko, brez tehtnice,  oceniti težo. Kdor je ocenil najbliže dejanski teži, je bil zmagovalec. V večer smo vstopili z medeno nostalgijo, glasbo in bandi naše mladosti, ki so razveseljevali gornjegrajska plesišča v 80ih letih. V noč nas je zavrtel odličen Ansambel Galop.  

Panjska končnica Čebelarskega praznika v Gornjem Gradu z oznako 2023, gre v arhiv s čudovitimi občutki in spomini.

Medijo pa že nove ideje kako prihodnje leto čebelarskemu dogajanju dodati še kakšno noviteto.


Občina Gornji Grad
Avtor fotografij: ATV Produkcija/Mojca Pustoslemšek