​Če že ne nagaja pozeba, moča, suša, medved pa č…

04.10.2022 20:42:22
Napoved medenja
S tem obvestilo bi vas rad samo toliko obvestil, da se dogajajo tudi takšne stvari, pri katerih narava kot taka nima nobenega vpliva.
Namreč obveščen sem bil, da se je na lokaciji Jelovice medved spravil na opazovalno postajo pri čemer čebele k sreči niso utrpele posebne škode. Ob prihodu na lokacijo pa sem ugotovil, da pri tem ni sodeloval medved ampak krivec na dveh nogah. Kot kaže si je nekdo želel prilastiti čebelarsko tehtnico in ob tem izkusil moč čebel, ki so ga uspešno pregnale in preprečile krajo tehtnice.
Ker si ne predstavljam kaj bi s tehtnico delal ne čebelar omenim samo to, da so tehtnice vezane na opazovalno napovedovalno službo in tehtnica pridobljena na takšen način bo podatke prav tako pošiljala opazovalno napovedovalni službi in verjetno čebelarju ne bo služila kot bi si želel.
Upam, da sem s tem obvestilom dosegel tistega kateremu je namenjen in mu želim, da si uspe na legalen način pridobiti tehtnico do spomladi, saj se strinjam z njim, da je obvezen pripomoček v čebelarstvu.   
Glede na čas vsem skupaj želim dobro prodajo medu in lep pozdrav.
 
Aleš Bozovičar, ONS      
 

Fotografije