Dopolnitev e-kataloga spominkov z novimi predlogi

22.09.2022 12:42:27
Tajništvo
Slovenija je dežela s številnimi znamenitostmi, ki jo letno obišče več kot milijon turistov iz celega sveta. Ob obisku znamenitosti imajo običajno turisti željo po nakupu spominka. Slovenija je čebelarska dežela, ki slovi po številnih posebnostih na področju čebelarstva in je kot država prva uvedla čebelarski turizem, ki se navezuje na osnovne smernice čedalje bolj uveljavljenega trajnostnega turizma. Ker je čebelarstvo del slovenske kulture, kulturne dediščine in se hkrati prepleta s turizmom, je čas in priložnost, da razvijemo ter na trg pošljemo izvirne, unikatne in priročne spominke s čebelarsko tematiko in zgodbo, ki bodo navdušili obiskovalce naše dežele.

Na trgu obstajajo številni izdelki, ki zastopajo čebelarstvo kot so lectova srca, panjske končnice, medenjaki, med in ostali čebelji pridelki v ličnih darilnih pakiranjih. Čebelarska zveza Slovenije si prizadeva, da bi obiskovalci Slovenije le to povezali s čebelarstvom in v svet ponesli unikatne izdelke, ki predstavljajo slovensko čebelarstvo. V ta namen je na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije od leta 2017 na voljo razdelek »Čebelarski spominki/darila«, ki si ga želimo dopolnjevati s svežimi inovativnimi izdelki.

Vse zainteresirane, ki izdelujete unikatne ter ročno izdelane umetnine, in tiste, ki se boste opogumili, da izpeljete pot od ideje do izdelka, vabimo, da svoj izdelek, ki je lahko čebelarski spominek ali darilo, pošljete na naslov Čebelarska zveza Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica. Izdelki in darila naj bodo v zaprti pošiljki, na kateri naj bo napisano: »E-KATALOG SPOMINKOV«. Poleg poslanega predmeta je obvezna priloga Vloga za objavo čebelarskega spominka ali darila.  Izdelke lahko pošljejo tako fizične kot tudi pravne osebe. Vse poslane izdelke pregleda komisija in v kolikor so primerni, jih bomo objavili v katalogu spominkov in daril na spletni strani: https://spominki.czs.si/ . Primerni spominki in darila, ki bodo poslani do 18. 11. 2022, bodo razstavljeni ob dnevu čebelarskega turizma v začetku decembra.

Vloga za prijavo na natečaj se nahaja med prilogami. Za več informacij o dopolnitvi kataloga se lahko obrnete na tina.zerovnik@czs.si.

Veselimo se edinstvenih spominkov in daril, ki nam jih boste poslali za objavo v spletnem katalogu!

Tina Žerovnik, 
svetovalka za ekonomiko čebelarstva