ČZS dobitnica spominskega znaka Vlade RS za požrtvovalnost v boji proti covid

27.06.2022 12:59:56
Tajništvo
Čebelarska zveza Slovenije je dobila spominski znak Vlade RS za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).
 
Znak je bil, Čebelarski zvezi Slovenije, podeljen na predlog Občine Ljutomer. Znak je bil predan predstavniku ČZS, podpredsedniku Janezu Vencelj, dne 24. 6. 2022 ob 18.30, na osrednji prireditvi Občine Ljutomer ob prejetju prestižne nagrade "OBČINA LJUTOMER - NAJBOLJ VARNA OBČINA V SLOVENIJI", v dvorani glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer.
 
Slovenski čebelarji smo v začetku leta 2020, na pobudo ČZS, zbirali sredstva za pomoč pri zajezitvi covid-19. Zbrali smo 20.000 evrov. Po končani akciji zbiranja denarja je UO ČZS odločil, da se sredstva namenijo najbolj ogroženim, za pomoč osebju, ki delajo v petih domovih za starejše občane v Sloveniji med njimi tudi DSO Ljutomer.
 
Dogovorjeno je bilo, da ČZS donacijo v višini 4.000 evrov nakaže na račun Rdečega križa Slovenije-Območnega združenja Ljutomer, ta pa donacijo uporablja namensko za stroške nastale v zvezi delovanja medicinskega osebja, ki pomaga obolelim za covid-19 v DSO Ljutomer.
Zaradi te akcije je Občina Ljutomer, Vladi Republike Slovenije, tudi predlagala, da se ji podeli SPOMINSKI ZNAK ZA POŽRTVOVALNOST V BOJU PROTI COVID-19.
 
Hvala občini Ljutomer za predlog in čestitke ob prejetju prestižne nagrade "OBČINA LJUTOMER - NAJBOLJ VARNA OBČINA V SLOVENIJI.
 
Naj medi
Janez Vencelj