Povabilo na 6. festival čebelarske pesmi

24.06.2022 9:04:24
Tajništvo
POVABILO K SODELOVANJU NA FESTIVALU ČEBELARSKE PESMI  ˝POD ZVEZDAMI˝
Festival  čebelarske pesmi bomo tudi  v letošnjem letu izvedli na prostem ˝pod zvezdami˝.
Petje in čebelarjenje sta del slovenske kulturne dediščine. Skušamo ohranjati to tradicijo in nadaljevati že s 6 festivalom čebelarske pesmi, tokrat pred čebelarskim centrom Slovenije v idiličnem okolju,  na prostem.
Čebelarska zveza Slovenije se je odločila za organizacijo  že 6. Festivala čebelarske pesmi na predlog oz. željo mnogih pevcev, da izvedemo festival na prostem oz. v osrčju čebelarskega centra Slovenije. Na ta način želimo pevsko zborovsko petje ohranjati in spodbujati k izvajanju nedvomno številčnih in malo znanih pesmi s čebelarsko vsebino, skladatelje pa k pisanju novih.
 
Letošnji Festival čebelarske pesmi bo potekal v petek, 02. septembra 2022 s pričetkom ob 18.00 uri pred čebelarskim centrom na Brdu pri Lukovici. Podroben program festivala bomo objavili po prejemu prijav pevskih zborov k sodelovanju.
 
Festival čebelarske pesmi bomo obogatili tudi z medeno kulinariko, kjer bomo pripravili ˝šmorn˝ in ga posladkali z medom.
 
K sodelovanju vabimo vse pevske zbore -moške, ženske ali mešane, ki se boste na festivalu predstavili s slovenskimi pesmimi po vašem izboru, ena od njih mora imeti čebelarsko vsebino.
 
Tudi letošnje izvedbe zborov  ne bo spremljalo strokovno vodstvo, je pa festival namenjen predvsem druženju, spoznavanju in odkrivanju novih talentov in pesmi, sploh po 2 letih okrnjenega nastopanja in ne druženja.
 
Rok za prijavo k sodelovanju je 15. avgust 2022. Obrazec za prijavo je objavljen na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije. Na voljo pa je tudi na e- naslovu: barbara.dimc@czs.si
 
Prijavnica se nahaja v prilogi.
 
                                                                                                          Barbara Dimc, tajnik ČZS