3D kranjica – čebela velikanka lahko prileti k vam

26.04.2022 12:15:08
Tajništvo
3D kranjica je fizični model čebele v razmerju 100:1, ki ga je razvila Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s slovenskimi strokovnjaki. Na svetovni razstavi EXPO 2020 v Dubaju, je v slovenskem paviljonu, 3D kranjico videlo več sto tisoč obiskovalcev. S tem pa se njeno poslanstvo in pot ne konča. 3D kranjica nadaljuje svojo pot po različnih lokacijah v Sloveniji in tujini. Bo obiskala tudi vas?

3D kranjica s svojo podobnostjo z resnično čebelo delavko Apis mellifera carnica oz. kranjsko čebelo uspe pritegniti veliko pozornosti in navdušuje z devetimi poučnimi animacijami v slovenskem ali angleškem jeziku. Kot taka predstavlja primerno popestritev različnih večdnevnih dogodkov ali na lokacijah, kjer se dnevno izmenja več obiskovalcev.

Čebelarska zveza Slovenije
 
Izposoja 3D kranjice
Za možnost izposoje 3D kranjice se obrnite na Čebelarsko zvezo Slovenije (info@czs.si, 01/729 61 00), kjer vam bomo dali več informacij glede prostih terminov izposoje, tehničnih informacij o velikosti, teži, postavitvi itd. Izposoja se uredi s pogodbo in je brezplačna, za transport pa poskrbi izposojevalec sam. Priporoča se izposoja za obdobje daljše od enega tedna.