Vabilo na Dan medu v kulinariki 2021

25.08.2021 8:37:08
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica organizira tradicionalno prireditev Dan medu v kulinariki.

Vabljeni na dogodek, ki bo v soboto, 18. september 2021  v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah od 10.00 ure dalje.
 
PROGRAM
10.00 Med, medene jedi in pijače ter Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021 – Janez Bogataj
12.00  Čbelčkova učna ura mešanja medenih koktajlov – doživite eksplozijo okusov iz čebeljega panja – Kavarna Panj
15.00  Apiterapija v slovenskem čebelnjaku – Karl Vogrinčič

DEGUSTACIJE
11.00 – 16.00 Medeno kosilo: počasi pečena rebrca z medom, pražen krompir z medeno čebulo, čičerika v omaki z mariniranim tofujem, sladica s suhim sadjem in medenim prilivom – Gostišče Draga
11.30 Degustacija solate s kozjim sirom, jagodami in pikantnim medenim prilivom, jesenske juhe iz bučk, koruze in rdeče paprike s cvetličnim medom, ajdove kaše z gobami in smetanovo omako z zelišči in lipovim medom in skutine kreme z akacijevim medom in malinami in praženca z jabolčno čežano in gozdnimi sadeži ter cvetličnim medom – Marija Arh Ivanšek, SGTŠR.
Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

SPREMLJEVALNI PROGRAM

• TRŽNICA z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov;
• USTVARJALNE DELAVNICE;
• DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU;
• MEDENE PIJAČE, KAVA IN ČAJ Z MEDOM.


Čebelarji ste še posebno vabljeni, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Terenska svetovalca Janez Markič ter Tomaž Pintar vam bosta pomagala  določiti vrsto medu, svetovala vam bosta pri vključevanju v sheme kakovosti,…   
 
Ne zamudite priložnosti za druženje, zabavo, odkrivanje novih spoznanj, izmenjavo izkušenj in povezovanje čebelarjev in vseh ljubiteljev medu!

Udeležba na dogodku bo možna za osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT oz. pogoje tedaj veljavnega odloka o začasni omejitvi zbiranja ter upoštevajo vsa higienska navodila oziroma priporočila NIJZ.