Iščemo čebelam najprijaznejšo občino v letu 2021

30.07.2021 13:07:08
Ekonomika
Čebelarska Zveza Slovenije, JSSČ v partnerskem sodelovanju s Semenarno Ljubljana iščeta čebelam najprijaznejšo občino v letu 2021. Namen natečaja je izboljšanje delovanja med lokalnimi skupnostmi in čebelarskimi društvi. Projekt, ki traja že vrsto let je prinesel naziv čebelam najprijaznejša občina že številnim občinam, ki so sodelovale na razpisu.
 
Vljudno vabimo občine, da se prijavijo na razpis in se s tem potegujejo za laskavi naziv. Predlagatelji so lahko izključno občine. Prijavni obrazec najdete v prilogi in na spletni strani ČZS: https://www.czs.si/Admin/load.php?sif_ob=11&sif_file=objave_podrobno&sif_parent=11756. Na prijavnem obrazcu se navedejo vse aktivnosti, ki jih občina izvaja v korist ohranjanja čebelarstva v dotičnem letu, ki jih lahko podkrepite tudi s fotografijami. Izpolnjene prijavne obrazce posredujte na naslov ČZS, Brdo 8, 1225 Lukovica najkasneje do 31.10.2021.
Predsednike čebelarskih društev vabimo, da spodbudite občine, da se prijavijo na razpis.

Po zaključku prejema prijav bo strokovna komisija v ožji izbor izbrala 3 slovenske občine, ki se bodo potegovale za naziv čebelam najprijaznejša občina v letu 2021. Semenarna Ljubljana bo čebelarskim društvom iz najboljših občin podarila vrečke semen medovitih rastlin. O podrobnostih razglasitve vas bomo naknadno obvestili. V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na Natašo Klemenčič Štrukelj (natasa.strukelj@czs.si, 040 436 518, 01 729 61 04).
 
Skupaj bomo prispevali k povečanju prepoznavnosti občin, ki se zavedajo pomena ohranjanja čebel in okolja.
 
Veselimo se vašega sodelovanja.

Nataša Klemenčič Štrukelj