Vabilo na videokonferenco- Urbano čebelarstvo

07.05.2021 10:30:10
Tajništvo
Spoštovani,
 
Vabimo vas, da se udeležite konference: Urbano čebelarstvo - Pot k celostni preobrazbi v zelena trajnostna mesta, ki bo potekala 11. 5. 2021. Program konference je v prilogi, podrobnejši podatki pa so objavljeni na spletni strani BeePathNeta.
 
Na kratko o programu konference: Uvodoma bodo ugledni mednarodni govorniki iz URBACT-a, Organizacije za prehrano in kmetijstvo Združenih narodov (FAO) in APIMONDIE predstavili razvojne trende. V drugem delu konference bomo predstavili prenos uspešne prakse ljubljanske ČEBELJE POTI, ki je postala mreža deležnikov, turistična in izobraževalna pot, izobraževalni program ter "možganski trust" in "inkubator" za razvoj novih podjetniških idej, v pet EU mest: Amarante, Portugalska, Bydgoszcz, Poljska, Cesena, Italija, Hegyvidék, Madžarska in Nea Propontida, Grčija. Sledila bo okrogla miza o vplivu projekta BeePathNet na urbano čebelarstvo v Ljubljani, konferenco pa bomo zaključili s pogledom onstran BeePathNet – naproti mreži čebelam prijaznih mest.
 
Konferenco bomo organizirali v hibridni obliki – fizični in spletni. Fizični del konference bo potekal v kulturnem in kongresnem centru Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana, Slovenija.
 
Udeležba je brezplačna. Prijava je obvezna za vse udeležence. Za prijavo kliknite TUKAJ.
 
Bodimo čebelam prijazni!
 
 

 
 
 
Maruška Markovčič, višja svetovalka I
Mestna uprava
Oddelek za varstvo okolja
Odsek za razvoj podeželja
Zarnikova 3, 1000 Ljubljana