Bosch: Kampanja #začebele in pomoč čebelarjem v Petrinji

21.01.2021 10:37:41
Tajništvo
Kampanja: #začebele
 
Prevzemi odgovornost za prihodnost.
 
Blagovna znamka Bosch in podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje sta konec lanskega leta sklenila dogovor s Čebelarsko zvezo Slovenije o večletnem sodelovanju pri projektu #začebele.
 
V okviru sodelovanja spodbujamo ozaveščanje mlajše generacije o pomembnosti čebel, čebelarstva in čebeljih pridelkov. V želji, da bi se povečalo število mlajših čebelarjev v Sloveniji, delujejo v osnovnih šolah čebelarski krožki, v katere je vključenih več kot 2.300 učencev in dijakov. Žal številne šole z dejavnimi čebelarskimi krožki še nimajo lastnega čebelnjaka, zato bo blagovna znamka hišnih aparatov Bosch vsako leto zagotovila sredstva za postavitev vsaj 1 čebelnjaka poleg izbrane šole. Ob praznovanju 50 let delovanja tovarne BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje, bomo letošnjo pomlad prvi čebelnjak postavili poleg osnovne šole Nazarje. 
POMOČ ČEBELARJEM V PETRINJI PONUDILA TUDI BLAGOVNA ZNAMKA HIŠNIH APARATOV BOSCH.
Konec leta 2020 je tla zatresel silovit potres v Petrinji na Hrvaškem, ki so mu sledili številni popotresni sunki in za seboj pustili žalostno razdejanje, človeške žrtve in nepredstavljivo materialno škodo.
V želji, da bi pomagali ljudem, ki so izgubili vse, smo tudi pri blagovni znamki hišnih aparatov Bosch ponudili roko in se odločili nameniti del sredstev Čebelarski zvezi Hrvaške za pomoč čebelarjem na prizadetih območjih. Donacija poteka v okviru Čebelarske zveze Slovenija.
Upamo, do si bodo čebelarji s porušenih področij kmalu opomogli in da bodo spet srečni v družbi svojih čebel. : http://zacebele.si/cebelarji-v-najtezjih-trenutkih-stopijo-skupaj/