Danes obeležujemo mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami

03.12.2020 13:30:50
Tajništvo
Po svetu danes zaznamujemo mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami. Generalna skupščina ga je leta 1992 razglasila z namenom ozaveščanja o problematiki invalidnosti in spodbude k prizadevanjem za izboljšanje statusa invalidov. Letos Združeni narodi spodbujajo invalide k dejavnemu sodelovanju in prevzemanju vodstvenih vlog v družbi.

Tudi Čebelarska zveza Slovenije se zavzema za spodbujanje invalidov in oseb s posebnimi potrebami  k enakopravnosti v današnji družbi. V ta namen smo leta 2018 postavili čebelnjak, ki je namenjen čebelarjenju čebelarjem invalidom na invalidskih vozičkih in jim s tem omogočili način čebelarjenja.
V kratkem pa bo Čebelarska zveza Slovenije predala nakladni panj društvu paraplegikom Prekmurja in Prlekije tudi prilagojen za čebelarje invalide na invalidskih vozičkih.

Prav tako Čebelarska zveza Slovenije sodeluje pri sodelovanju drugih dejavnosti ranljivejših skupin in se zavedamo  pomena teh ljudi v sedanji družbi.

Čebelarska zveza Slovenije se zahvaljuje Zvezi paraplegikov Slovenije za njihovo sodelovanje in jim želimo še naprej uspešno delo.

Čebelarska zveza Slovenije