Učni čebelnjak v Novi Cerkvi – nova pridobitev čebelarskega društva Vojnik

13.11.2020 15:00:42
Izobraževanje
Leto 2020 si bomo čebelarji Čebelarskega društva Vojnik zagotovo zapomnili. Kot preostali svet je tudi nas presenetil koronavirus. Čebelarsko leto je bilo običajno, saj čebele tega virusa niso čutile. Čutili smo ga  čebelarji, kar je vplivalo na omejitev vseh  načrtovanih dejavnosti v društvu.  Kljub neobičajnemu letu, pa smo le opravili najnujneše delo in na osnovi razpisa ČZS ter s pomočjo glasovalnih točk naših članov, krajanov Občine Vojnik in podpornikov dobili nov učni čebelnjak v Krajevni skupnosti Nova Cerkev, katerega sponzor je bila » Prva osebna zavarovalnica d.d.«.
 Pri iskanju ustreznega prostora nam je velikodušno priskočil na pomoč krajan Nove Cerkve Aleš Stolec, ki je ponudil Čebelarskemu društvu Vojnik prostor za postavitev učnega čebelnjaka na njegovem posestvu. Tako je čebelnjak postavljen in urejen za bivanje čebel. Otroci podružnične Osnovne Šole Vojnik v Novi Cerkvi pa imajo omogočen praktični del izobraževanja in ravnanja s čebelami ter njihovimi produkti. Čebelarski krožek na tej šoli in ostalih osnovnih šolah: POŠ Socka, OŠ Frankolovo, OŠ Vojnik in POŠ Šmartno v Rožni dolini, poteka že več let, od začetka letošnjega šolskega leta pa v okrnjeni obliki, z čebelarji mentorji našega društva.
Zaradi epidemiološkega stanja v Sloveniji , smo morali uradno predajo čebelnjaka in  otvoritev, ki je bila po posvetu z županom Občine Vojnik, ČZS in Prvo osebno zavarovalnico d.d.  predvidena za 24. september, odpovedati. Otvoritev bomo izvedli ob primernejšem času, v upanju da bo to kmalu.
Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k realizaciji postavitve novega učnega čebelnjaka v Novi Cerkvi:
Čebelarjem Čebelarskega društva Vojnik
Čebelarski zvezi Slovenije
Prvi osebni zavarovalnici d.d.
Občini Vojnik
Družini Aleša Stoleca, posebno še gospodični Juliji Stolec,  za poslikavo panjskih končnic
in vsem neimenovanim, ki ste dali svoj glas za kandidaturo na razpisu ČZ Slovenije.
Čebelarsko Društvo Vojnik

Fotografije