Dobrodelni pohod in prireditev »Korak zase – korak za Sladkorčke« I. del

12.09.2020 10:23:14
Tajništvo
Dobrodelni pohod in prireditev »Korak zase – korak za Sladkorčke« I. del
Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) smo se v sodelovanju s Pediatrično kliniko, Kliničnim oddelkom za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove ter Društvom za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami odločili, da v mesecu septembru izvedemo vseslovensko dobrodelno prireditev, s katero želimo pomagati sladkorčkom – otrokom s sladkorno boleznijo.
Dobrodelni pohod bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
Že v zgodnjih urah so se prvi pohodniki, v podporo sladkorčkom, odpravili na pot v Čebelarski center Slovenije, Brdo pri Lukovici, kjer bo ob 16.30 potekal zaključni dobrodelni dogodek s sprejemom pohodnikov. Dobrodelni pohod poteka po štirih poteh:
1. pot: Boštjan Noč, predsednik ČZS, se je s svojo ekipo odpravil na pot ob 2.00 uri izpred Čebeljega raja s Sela pri Žirovnici, kjer jih čaka 58 km dolga pot. Na startu se je pridružilo 60 pohodnikov in domače čebelarsko društvo s praporom. Začetek pohoda je naznanila čebelarska himna.
2. pot: Nina Ermenc Pangerl, ambasadorka projekta, je začetek svojega pohoda pričele z ekipo ob 8.00 uri zjutraj izpred Gostišča Trojane ob 8.30 uri
3. pot: Aleš Bozovičar, ambasador projekta, je svoj pohod proti Čebelarskemu centru pričel ob 9.00 uri izpred ŠRS Dobrova in jih čaka 38 km dolga pot.
4. pot: Jože Smrkolj in čebelarji Čebelarskega društva Zagorje so pohod začeli ob 7.00 uri zjutraj izpred čebelarskega doma na Izlakah.
 
Med samo potjo, skozi ves dan se bodo pridružili številni pohodniki, ki bodo prehodili vsak delček poti, po svojih zmožnostih. Podporniki pohoda pa bodo sprejeli pohodnike ob poti. Tako je Boštjana Noča na začetku poti sprejel župan Občine Žirovnice g. Leopold Pogačar. V Naklem se je pohodnikom pridružil župan Občine Naklo g. Ivan Meglič, v Strahinju pa župan MO Kranj g. Matjaž Rakovec. V času objave te novice se pohodniki nahajajo na sprejemu v Šenčurju.
Dobrodelnega pohoda se bodo udeležili tudi slepi in slabovidni, ki bodo svoj del poti začeli v Podgori pri Zlatem Polju (parkirišče nova parkirna hiša tik ob šoli) in bodo prehodili 5 km pot. Začetek pohoda: ob 14.00 (predvideni čas pohoda 2 uri).
Invalidi na invalidskih vozičkih bodo pot prevozili po svojih zmožnostih.
 
TUDI VI LAHKO POMAGATE!
S poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo sladkorcki5 na številko 1919. Tako lahko prispevate 5 EUR.
Z nakupom priponk, na stojnici Čebelarske zveze Slovenije, pred vhodom v prireditveni prostor dobrodelne prireditve na Brdu pri Lukovici.

 
Vsi sodelujoči na pohodu in na zaključni prireditvi bodo na koncu prejeli hitro srečko Čebelarka in vrečko semen medovitih rastlin podjetja Hofer.
Celoten program zaključnega dobrodelnega dogodka na Brdu pri Lukovici bo povezoval Klemen Bunderla.
Glavni podpornik dobrodelnega projekta: HOFER Slovenija.
Medijska pokrovitelja dogodka sta: Radio Aktual in Radio Veseljak.

 
Vabljeni, da se nam pridružite in s tem naredite korak zase in korak za sladkorčke!
Ogled posnetkov iz poti si lahko ogledate na FB strani Čebelarske zveze Slovenije: https://www.facebook.com/CebelarskaZvezaSlovenije

Čebelarska zveza Slovenije