ApiSlovenija v malem 2020 – osrednja predavateljica dr. Fani Hatjina iz Grčij

27.08.2020 13:49:18
Tajništvo
V soboto, 12. septembra 2020 bomo organizirali ApiSlovenijo v malem, na katerem bodo potekala strokovna predavanja in predstavitev inovacij v čebelarstvu. Vabimo vas, da prisluhnite svetovno znani predavateljici iz Grčije dr. Fani Hatjina, ki bo spregovorila o zdravstvenem varstvu čebel. Dr. Fani Hatjina je predsednica znanstvene komisije o zdravstvenem varstvu čebel pri svetovni čebelarski organizaciji Apimondia, sicer pa tudi raziskovalka na Inštitutu za kmetijstvo in vodja inštituta za zootehniko in čebelarstvo v Grčiji. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku, za prevod v slovenski jezik bo poskrbljeno. Ne zamudite te edinstvene priložnosti, saj je ustrezno zdravstveno varstvo čebel neprekinjena skrb in dolžnost vsakega čebelarja. Poleg dr. Fani Hatjina bodo na dogodku sodelovali še slovenski predavatelji.
 
Program ApiSlovenija v malem (v organizaciji Javne svetovalne službe v čebelarstvu):
12.30–13.30: Strokovna razprava za širšo javnost: Uporaba cvetnega prahu in čebeljih pridelkov v prehrani ljudi. Sodelujoči: Brane Borštnik, Franc Šivic, Damjan Justinek, dr. med. in dr. Nataša Lilek. Na strokovni razpravi bomo pozornost namenili hranilni sestavi in uporabi cvetnega prahu, ki ga ljudje vse več vključujejo v svojo prehrano.
13.30–15.00: Problematika zdravstvenega varstva čebel po svetu in izzivi pri njenem reševanju – dr. Fani Hatjina
15.00–15.30: Kaj vse lahko ponudi čebelarstvo – Štefan Šemen. Štefan je izbral čebelarstvo za svoj poklic. Ohranjanje na trgu in prepoznavnost zahtevata nenehno prilagajanje in izvirnost v ponudbi čebelarstva. Na kakšen način se tega loteva Štefan in kako kljubuje slabim letinam, izveste v predstavitvi njegove čebelarske prakse.
15.30–15.45: Podelitev priznanj najboljšim vzrejevalcem v preteklem obdobju – dr. Peter Kozmus
 
ApiSlovenija v malem bo potekala v Sončni dvorani ob Osnovni šoli Janka Kersnika na Brdu Pri Lukovici. V dvorano bomo sprejeli 250 ljudi. Ker je število mest omejeno, vse lepo prosimo, da si svoje mesto rezervirate pravočasno, tako da to sporočite ga. Ines Zajc Žunič na e- naslov ines.zunic@czs.siVaše podatke potrebujemo zaradi sedežnega reda, ki ga bomo pripravili in kamor boste na samem dogodku posedeni.                                             

Ta dan za vas pripravljamo še drug zanimiv program, kot je dobrodelni pohod na Čebelarski center Slovenije pod imenom »Korak zase, korak za sladkorčke«, stojnice s ponudbo čebeljih pridelkov in pridelkov domačih proizvajalcev, ustvarjalne delavnice….
 
Se vidimo v soboto 12. septembra 2020 na Brdu pri Lukovici!

Prosimo vas, da na dogodek pridete zgolj zdrave osebe, da upoštevate priporočeno fizično razdaljo med ostalimi obiskovalci (vsaj 1,5 m), skrbite za higieno rok in kašlja. Na dogodku je potrebno nositi zaščitno masko, potrebno pa se je držati tudi ostalih higienskih priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-19.