NATEČAJ POSLIKAVE PANJSKIH KONČIC -podaljšanje datuma prijave in novosti

23.03.2020 9:38:52
Tajništvo
ZADEVA: NATEČAJ POSLIKAVE PANJSKIH KONČIC
Pozdravljeni,
izbruh korona virusa in posledično zaprtje šol je vplival tudi na normalo izvajanje učnega programa ter programa čebelarskih krožkov, obenem pa tudi na izvedbo ostalih dogodkov in javnega druženja. Na Čebelarski zvezi Slovenije smo se zato odločili, da natečaj poslikave panjskih končnic razširimo, ob enem pa tudi podaljšamo prijavne roke. S tem želimo vsem,  ki so trenutno doma, omogočiti, da spoznajo našo kulturno dediščino, kar risanje panjskih končnic zagotovo je. Preko tega bodo spoznavali tudi pomen čebel, čebeljih pridelkov, opraševanja in pridelave hrane v domačem okolju.
Novosti pri natečaju poslikave panjskih končnic:

Obstoječem natečaju poslikave panjskih končnic namenjenem učencem druge triade OŠ in učencem, ki obiskujejo čebelarske krožke, se zaradi zaprtja šol datum prijave podaljša do 10. maja 2020. Vsi mentorji krožkov in učitelji učencev druge triade v OŠ imate torej do 10. maja čas, da na e-naslov: simon.golob@czs.si pošljete fotografije izdelkov vaših učencev. Prosim vas, da so fotografije imenovane kot je v razpisu (IME_PRIIMEK_NAZIVŠOLE oz. IME_PRIIMEK_KROŽEK_NAZIVŠOLE) ter da posamezni krožek ali posamezna šola pošlje največ 4 fotografije izdelkov. Poslikane panjske končnice boste lahko na dnevu odprtih vrat slovenskih čebelarjev ( katerega datum vam glede na razmere še sporočimo), čebelarjem ali čebelarskim društvom tudi podarili ter tako polepšali domovanja čebel.

2. NATEČAJ: PANJSKE KONČNICE RIŠE VSA SLOVENIJA:
Čebelarska zveza Slovenije razpisuje natečaj poslikave panjskih končnic za vse prebivalce Slovenije, da skupaj z risanjem lažje premagamo ukrepe, ki so sprejeti zaradi preprečevanja širjenja korona virusa. Priporočljivo je, da so panjske končnice narisane na leseni deščici dimenzije 28 x 13 x 1,5 cm, v kolikor to ni mogoče, pa se jih lahko ustvari tudi na drugih materialih, a naj bodo izdelki enakih dimenzij. Poleg vseh tradicionalnih motivov, ki so upodobljeni na klasičnih panjskih končnicah je priporočljivo, da se narišejo motivi povezani s pridelavo hrane v domačem okolju ter s pomenom čebel pri tem. Prijave s fotografijami izdelkov, kjer je vidno tudi ime in starost avtorja, bomo zbirali v komentarjih objave na naši facebook strani (www.facebook.com/CebelarskaZvezaSlovenije/ ), lahko pa jih pošljete tudi na e-naslov: simon.golob@czs.si. Z izdelki se sodeluje v dveh kategorijah, glede na starost avtorja: kategorija pod 15 let in nad 15 let.
Prijave sprejemamo najkasneje do 10. maja 2020, najboljše in najbolj izvirne panjske končnice pa bodo tudi nagrajene.

Priporočljivo je, da poslikane panjske končnice poklonite čebelarju, pri katerem kupujete čebelje pridelke, naj bližnjemu čebelarju ali drugemu pridelovalcu hrane in se s tem njemu in čebelam simbolično zahvalite za lokalno pridelano hrano, ki je na naših mizah.

V kolikor se vam je pojavilo še kakšno vprašanje ali težava nas lahko kontaktirate na zgornji e-naslov ali na telefonsko številko 030 604 015.
S čebelarskimi pozdravi
Naj medi!
Čebelarska zveza Slovenije

 
Za podporo natečaju in inspiracijo vsem ostalim avtorjem, je prvi dve panjski končnici že poslikal  tudi podpredsednik ČZS g. Marko Alauf.
 

Fotografije