V pričakovanju dneva sajenja medovitih rastlin v mesecu marcu 2023

03.02.2023 7:56:53
V lanskem letu smo si čebelarji in podporniki projekta »Dan sajenja medovitih rastlin« zadali, da s skupnimi močmi posadimo medovite rastline za čebele in ostale opraševalce. V Sloveniji smo skupaj z vami s tem projektom posadili več kot 200.000 medovitih rastlin in je k tej zgodbi vsak izmed nas nekaj prispeval v korist opraševalcev.

Delo, ki smo si ga zadali v preteklem letu, bomo tudi letos nadaljevali, kajti širšo javnost je potrebno osveščati o pomenu sajenja medovitih rastlin. Sami lahko največ naredimo in poskrbimo, da posadimo medovite rastline za opraševalce, ki se bodo lahko nemoteno razvijali in še naprej opravljali pomemben servis v naravi – opraševanje.

Vsako pozitivno delo, ki ga bomo opravili v skupnem prostoru, je naložba za prihodnje. Saj je 70 % pridelane hrane na svetu, odvisne od opraševalcev. Za to vas vabimo, da se projektu »Dan sajenja medovitih rastlin« pridružite tudi v tem letu kot podporniki in posadite medovite rastline v naš skupni prostor.

Cilj je, da Slovenija in celoten svet stopimo skupaj in v soboto, 25. marca 2023 posadimo medovite rastline.
 
O samih aktivnostih projekta v prihodnje pa vas bomo sproti obveščali. Verjamemo, da bomo tudi letos stopili skupaj in posadili medovite rastline.

Tomaž Samec
Svetovalec specialist 
za varno hrano pri JSSČ