Dobrodelni pohod ob 20. letnici odprtja Čebelarskega centra na Brdu pri Lukovic

23.05.2022 10:13:49
Tajništvo
Spoštovani,
 
Tudi letos bo Čebelarska zveza Slovenije organizirala pohod, in sicer v četrtek, 26. maja 2022. Letos bo pohod namenjen 20-letnici odprtja Čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici. Sama pot bo dolga približno 26 kilometrov.
 
Veseli bomo če se nam boste pridružili vsaj delček poti in tako skupaj obeležili 20 letnico otvoritve Čebelarskega centra Slovenije.
Prilagam vam časovnico pohoda in bomo izredno veseli, če se nam boste pridružili temu projektu.

Tudi letošnji pohod bo imel dobrodelno noto, saj bomo skupaj z generalnim pokroviteljem Pošto Slovenije poskrbeli, da bomo postavili učni čebelnjak za varovance VDC Koper. Varstveno delovni center Koper je javni socialnovarstveni zavod, ki ga je ustanovila vlada Republike Slovenije. Čebelnjak jim bo služil v izobraževalne in terapevtske namene.

Tudi vi lahko prispevate sredstva za postavitev učnega čebelnjaka; SI56 03186-1002214727, Sklic;26052022

 
Zbrali se bomo ob 10. uri v Ljubljani na Cankarjevi cesti 5, (bivši sedež ČZ), kjer nas bo pozdravil predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč in nato bomo skupaj odšli po Slovenski cesti do Črnuč kamor bomo prispeli okoli 11. ure. Tam bomo imeli pri Cerkvi Ljubljana Črnuče krajši počitek. Nato se bomo odpravili proti Trzinu do Domžal. V Domžale bomo priseli okoli 14.30. Tam bo krajši počitek ter bomo pot nadaljevali proti Dobu - Želodnik- Prevoje, do cilja, Čebelarskega centra Slovenije na Brdu. Na cilj bomo prispeli okoli 16. ure.
 
Pozivamo vse slovenske čebelarje, podpornike in ljubitelje gibanja, športa ter zdravega življenjskega sloga, da se nam pridružijo na pohodu. Na pohodu se nam lahko pohodniki priključite kjer koli. Z nami lahko prehodite celotno pot ali del poti, ki vodi do našega Čebelarskega centra Slovenije.
Vsi tisti, ki bi se nam pridružili na pohodu in z nami prehodili celotno pot ali vsaj delček te poti, se prijavite na: ines.zunic@czs.si ali 01/729 61 00. Prijavnina za pohod je 10,00 EUR. V zameno prejmete majčko, celotno pot bodo na razpolago voda in prigrizki, na cilju pa nas bo pričakal topli obrok.

 Ob 17.00 uri pa bomo skupaj slovesnostjo obeležili 20 - letnici otvoritve Čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici.

Prijave in druge informacije so na voljo na: ines.zunic@czs.si ali 01/729 61 00.