Gratinirana zarebrnica lososa
05.03.2019 14:40:58
SESTAVINE ZA 4 OSEBE
4 lososove zarebrnice (700 g fileja), sok limone, rožmarin, 80 g masla, 2 jajci, 1,5 dl sladke ali kisle smetane, 120 g koruznega zdroba, 20 g lipovega medu, sol, poper, 20 g lističev mandljev / naribanega sira, češnjevi paradižnik.
PRIPRAVA
Zarebrnice lososa mariniramo s sokom limone in rožmarinom. Posolimo in popečemo z obeh strani na segretem maslu v ponvi. Preložimo v ognjevarno posodo. V kotličku umešamo jajci, smetano, koruzni zdrob, med, sol in poper. Prelijemo po popečenih zarebrnicah. Posujemo z lističi mandljev. V pečici gratiniramo deset minut na 180 °C. Garniramo s popečenim češnjevim paradižnikom.
Namesto mandljevih lističev lahko uporabimo tudi nariban sir.
Avtorica recepta in fotografije: Marija Arh Ivanšek
Zadnje novice