Medena rulada s kremo iz bele čokolade in medu
31.01.2019 16:36:49
SESTAVINE
Rulada: 4 jajca, 60 g sladkorja, 60 g medu, 140 g moke, 1/2 žličke pecilnega praška, ¼ žličke cimeta
Krema: 250 g smetane, 120 g bele čokolade, 1 žlica medu
PRIPRAVA
Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg, rumenjake in med penasto umešamo. Obe masi zmešamo in dodamo presejano moko, pomešano s pecilnim praškom in cimetom. Maso narahlo premešamo. Pekač 40 cm x 30 cm prekrijemo s papirjem za peko in nanj enakomerno razdelimo maso. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 12 do 15 minut. Pečeno rulado damo na papir za peko, posipan s sladkorjem v prahu, in jo zvijemo v rulado ter pustimo, da se ohladi. Ohlajeni ruladi odstranimo papir za peko. Smetano stepemo in ji primešamo stopljeno belo čokolado in med. S to kremo namažemo rulado. Po potrebi lahko rulado predhodno narahlo pokapamo s prekuhano osladkano vodo. Rulado tesno zvijemo in pustimo v hladilniku, da se krema strdi in rulada prepoji. Potresemo s sladkorno moko in narežemo.
Avtorica recepta in fotografije: Marica Drmaž, učiteljica praktičnega pouka, Grm Novo mesto
Zadnje novice