Medeni puran v zelenjavni kotlovini
01.09.2016 9:29:53
SESTAVINE:
- 2 kg puranjih prsi
- olje
- kostanjev med
- 1,5 kg bele čebule
- 0,5 kg šalotke
- strok česna
- 3 paprike (rdeča, zelena, rumena)
- 2 kg paradižnika
- sol
- poper
- lovorjev list
- majaron
- timijan
- kajenski poper
- gobe: jurčki in golobice
- belo vino (sovinjon)
- gorčica
- gobova juha iz vrečke
- kruhovi cmoki
- slanina
Priprava:
Narezane koščke purana, ki so bili prej dva dneva v marinadi (začimbe, olje in med), popražimo na praženi čebuli in papriki, dodamo paradižnik (domač iz zamrzovalnika) ter vse skupaj dušimo pribl. 1 uro. Nato dodamo med. Postopno dodajamo začimbe, zalivamo s polsuhim belim vinom (sovinjon), dodamo še malce gorčice ter zgostimo z gobovo juho iz vrečke. Postrežemo s kruhovimi cmoki z jurčki, s slanino in seveda kostanjevim medom. Dober tek!
Avtorji recepta: ekipa čebelarjev iz Vojnika in Blagovne
Zadnje novice