Medeni puran v zelenjavni kotlovini

01.09.2016 9:29:53
SESTAVINE:
  • 2 kg puranjih prsi
  • olje
  • kostanjev med
  • 1,5 kg bele čebule
  • 0,5 kg šalotke
  • strok česna
  • 3 paprike (rdeča, zelena, rumena)
  • 2 kg paradižnika
  • sol
  • poper
  • lovorjev list
  • majaron
  • timijan
  • kajenski poper
  • gobe: jurčki in golobice
  • belo vino (sovinjon)
  • gorčica
  • gobova juha iz vrečke
  • kruhovi cmoki
  • slanina
 
Priprava:
Narezane koščke purana, ki so bili prej dva dneva v marinadi (začimbe, olje in med), popražimo na praženi čebuli in papriki, dodamo paradižnik (domač iz zamrzovalnika) ter vse skupaj dušimo pribl. 1 uro. Nato dodamo med. Postopno dodajamo začimbe, zalivamo s polsuhim belim vinom (sovinjon), dodamo še malce gorčice ter zgostimo z gobovo juho iz vrečke. Postrežemo s kruhovimi cmoki z jurčki, s slanino in seveda kostanjevim medom. Dober tek!
Avtorji recepta: ekipa čebelarjev iz Vojnika in Blagovne