Vabilo k sodelovanju: KUHAJMO Z MEDOM IN DRUGIMI ČEBELJIMI PRIDELKI

06.04.2016 13:15:06
Med pogosto uživamo na kosu kruha, uporabljamo ga kot naravno sladilo, zelo uporaben pa je med tudi v kuhinji,  saj ga lahko dodajamo tako mesnim jedem, ribam, omakam, marinadam, zelenjavi, sadju seveda pa tudi  slaščičarsko -  pekovskemu pecivu…

Na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije (www.czs.si) smo odprli novo rubriko z naslovom MEDENI RECEPTI, kjer bomo objavljali recepte, ki bodo prispeli na elektronski naslov: natasa.strukelj@czs.si. Če tudi vi ustvarjate jedi z dodatkom medu in  čebeljih pridelkov, potem lahko rečemo, da že veste »kako se medenim jedem streže«. Veseli bomo, če nam boste predstavili vaše kuharske spretnosti in nam zaupali preizkušen  recept ter tako poskrbeli, da bodo vaše kuharske mojstrovine zaživele tudi  v drugih kuhinjah.
Namen rubrike MEDENI RECEPTI je spodbuditi uporabo medu in  čebeljih pridelkov v prehrani.  Vabim vas, da s preizkušenim receptom obogatite našo novo rubriko in tako tudi sami spodbudite uporabo medu v prehrani.

Vabimo vas, da prispevate recept, ki bo vseboval vse sestavine, potrebne za pripravo jedi, in sicer:
  • - Naslov - ime jedi
  • - Opis jedi
  • - Sestavine s količinami
  • - Postopek priprave
  • - Fotografija pripravljene jedi
 
Na spletni strani ČZS bomo objavili samo tiste recepte, ki bodo v celoti izpolnjevali zahteve in ki bodo vsebovali vse sestavine. Vsak mesec bomo enega objavili tudi v glasilu Slovenski čebelar. Proti koncu leta pa bomo organizirali dogodek, ki bo posvečen v kuhanju jedi z dodatkom medu in drugih čebeljih pridelkov.

Nataša Klemenčič Štrukelj