70 let ČD Trebelno-Mokronog

11.12.2018 13:34:38
Tajništvo
70. LET ČD TREBELNO-MOKRONOG
Čebelarsko društvo Trebelno-Mokronog letos praznuje 70 let delovanja.  Slavnostna prireditev je bila 8.12.2018 v novem športnem centru Trebelno. Častitljivo obletnico so čebelarji praznovali skupaj z Vinogradniško-Turističnim društvom Trebelno, ki letos praznuje 25 let delovanja.
V imenu ČD Trebelno-Mokronog  je prisotne nagovoril predsednik Marjan Dragan, v imenu Vinogradniško-Turističnega društva pa njihov predsednik Zvone Kotnik.  
Zbrane so na slavnostni prireditvi nagovorili tudi gostje podpredsednik ČZS Janez Vencelj, predsednik regijske čebelarske zveze Peter Pavel Glavar, Anton Koželj,  EU poslanec Lojze Peterle, župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver, predsednik ZVDV Miran Jurak, cvičkova princesa Ana Pavlin in cvičkov kralj Jernej Martinčič. Dva sorodna društva  sta združila moči in skupaj organizirala 70 let delovanja ČD in 25 let VTD Trebelno. Kar nekaj članov je tako čebelarjev kot vinogradnikov. Poudarjeno je bilo dobro medsebojno sodelovanje kar je seveda pohvalno.
Zaslužnim članicam in članov obeh društev so bila na slavnostni prireditvi izročena odlikovanja, priznanja in zahvale.
Prireditev je zasnoval in povezoval  Martin Starič.
 
V bogatem in prijetnem kulturnem programu je nastopila godba na pihala Trebnje, sekcija harmonikarjev VTD, Ljudski pevci in godci Trebelno in pevski zbor aktiva kmečkih žena Tavžentroža.
Po slavnosti je sledila bogata pogostitev s prigrizkom, domačimi vini in čebeljimi proizvodi.
Foto: J.Vencelj
 
Janez Vencelj podpredsednik ČZS