Dan shem kakovosti, 15.11.2018

05.11.2018 9:30:53
Ekonomika
Vabimo vas, da se udeležite posveta ob dnevu shem višjih kakovosti, ki bo v četrtek, 15. novembra 2018, ob 10. uri, v gostišču Vidergar, Vidrga 4, Vače,  ki se nahaja v osrčju Slovenije le 5 km oddaljeni od GEOSS-a (geometričnega središča Slovenije).
 
PROGRAM POSVETA OB DNEVU SHEM VIŠJE KAKOVOSTI:
  • Pozdravni nagovori predsednika ČZS Boštjana Noča in gostov
  • Nataša Lilek: Kako pridobiti certifikat in evropski znak kakovosti? Kakšne so zahteve?
  • Nataša Lilek: Izsledki zunanjih kontrol certifikacijskega organa (stanje na terenu).
  • Andreja Kandolf: Skrb za varno pridelavo – dolžnost slehernega čebelarja
  • Tanja Magdič: Sheme kakovosti – predstavitev aktivnosti promocije shem kakovosti in izsledki promocijske kampanje shem kakovosti medu
  • Zakaj sem vključen v shemo kakovosti? Pomen za čebelarja – predstavitev dobre prakse trženja
V okviru ČZS JSSČ bo sledila STROKOVNA RAZPRAVA – Povezovanje z namenom skupnega nastopa na trgu
Razprava je namenjena spodbujanju povezovanja čebelarjev,  predstavitvi možnosti za finančno podporo pri ustanavljanju skupin proizvajalcev ter predstavitev dobrih praks povezovanja.  Razprava je priložnost, da prisluhnemo gostom in njihovim bogatim izkušnjam, ki jih imajo kot snovalci in zagovorniki združevanja in povezovanja skupin na področju kmetijske dejavnosti v Sloveniji  in se od njih naučimo veliko koristnega.  Na razpravi bodo sodelovali:
•    Marko Alauf, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, povezovanje kot priložnost za uspešnejše nastopanje na trgu
•    Rok Roblek, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavitev možnosti za podporo pri ustanavljanju skupin
•    Tanja Vrhovnik, Verus, predstavitev dobre prakse povezovanja in skupnega trženja
•    Roman Savšek, predsednik zveze društev rejcev drobnice Slovenije, predstavitev dobre prakse
 
Posvet bomo začinili s kosilom sestavljenim iz zaščitenih kmetijskih pridelkov in predstavitvijo široke možnosti uporabe bogastva arom medu v kulinariki in novinarsko konferenco. Svojo prisotnost je potrdil tudi predsednik Državnega zbora, mag. Dejan Židan. Na novinarski konferenci bomo izpostavili  pomen pridelave kakovostnih proizvodov in pomen vključevanja  proizvodov v sheme kakovosti, beseda pa bo stekla tudi o priložnostih laskavega naziva Slovenija Evropska gastronomska regija 2021.
 
VABLJENI, DA SE POSVETA UDELEŽITE V ČIM VEČJEM ŠTEVILU! Zaradi lažje organizacije glede priprave kosila, vas prosimo za vašo potrditev udeležbe na e-naslov Zlatica.kovacevic@czs.si .
Tanja Magdič, vodja projekta