Vabljeni na Dan medu v kulinariki 2018

17.09.2018 11:22:09
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica v soboto, 22. september 2018  v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah od 10.00 ure dalje bogat kulinarično medeni dogodek, ki ga nikakor ne smete zamuditi.
Objavljamo program dogodka in vas vabimo, da se udeležite zanimivih predavanj in hkrati izkoristite priložnost za okušanje bogatih medenih menijev. 

PROGRAM
10.00 »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« -  prof.dr. Janez Bogataj, etnolog
11.30  Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek
15.00  Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu
16.00  Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« - slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt
17.00 Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano

♦ TRŽNICA Z BOGATO PONUDBO ČEBELJIH PRIDELKOV IN IZDELKOV IN DOBROTAMI Z LOKALNIH KMETIJ
♦ USTVARJALNE DELAVNICE IN DRUŽABNE IGRE ZA OTROKE IN ODRASLE:  IZDELAVA ČEBELIC IZ GLINE, IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV, ISKANJE ČEBELJEGA ZAKLADA
♦ MEDENE PIJAČE
♦ DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU
♦ ORGANIZIRANI OGLEDI ČEBELNJAKA IN ČEBELARSKEGA CENTRA S PREDSTAVITVIJO ČEBELARSTVA

Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu:
BAKALCO,  ŽLIKROFE, PEHTRANOVE ŠTRUKLJE S HRUŠKAMI KUHANIMI V RDEČEM VINU, PAJTIČKE, ŽELŠEVKO, …

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

Medeni meni boste lahko okušali tudi v gostilni Lectar, gostilna Kunstelj pa vas bo razveselila s stalno ponudbo medenih dobrot. Podrobnosti ponudbe najdete v prilogi.
 
Čebelarji ste še posebno vabljeni, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Terenska svetovalca Janez Markič ter Tomaž Pintar vam bosta pomagala  določiti vrsto medu, svetovala vam bosta pri vključevanju v sheme kakovosti,…   
 
Ne zamudite priložnosti za druženje, zabavo, odkrivanje novih spoznanj, izmenjavo medsebojnih izkušenj in povezovanje čebelarjev in vseh ljubiteljev medu!

Nataša Klemenčič Štrukelj