Odzivi na natečaj za najlepšo fotografijo sončnic

09.07.2018 9:36:39
Ekonomika
Na natečaj za najlepšo sončnico smo prejeli prve fotografije.
Vabimo vas k ogledu foto galerije in seveda tudi k sodelovanju, čakajo vas lepe nagrade.

ČZS razpisuje »Natečaj za najlepšo fotografijo sončnic«. Natečaj je namenjen spodbujanju gojenja sončnic, saj so to rastline, ki s svojimi sladkimi izločki v obliki medičine in cvetnega prahu dajejo čebelam hrano in omogočajo njihov razvoj. Semena sončnic pa so primerna tudi za uživanje, lahko rečemo, da so pomembna hrana za čebele, ljudi in živali. S svojo sončno rumeno barvo ustvarjajo čudovit videz krajine in so praktično okras vsakega vrta.

Avtor fotografije lahko pošlje največ dva digitalna fotografska posnetka, barvne ali črno-bele, v ločljivosti 300 dpi ali več. Vsaka fotografija mora biti opremljena z naslovom fotografije in s podatki o avtorju (ime in priimek, naslov, telefonska številka, e-naslov). Zaželene so fotografije sončnic s čebelami oz. z ostalimi opraševalci.

Fotografije pošljite na e-naslov: natasa.strukelj@czs.si ali na nosilcih elektronskih podatkov (zgoščenke, USB-ključi) ali po navadni pošti na naslov: Čebelarska zveza Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica, Slovenija s pripisom »fotosončnice«, lahko pa jih oddate tudi osebno.

Fotografije bo ocenjevala strokovna komisija po vnaprej določenih merilih. Ta so: izpovednost, izvirnost, tehnična oblikovanost, estetika. Žirija bo izbrala pet najboljših fotografij in nagrajencem podelila naslednje nagrade:

1. nagrada 5 kg medu
2. nagrada Knjiga Brez čebel ne bo življenja
3. nagrada brezplačen obisk Čebeljega raja Noč (za 20 oseb)
4. nagrada 1 kg medu
5. nagrada 1 kg medu
 
Vse nagrade prispeva Čebelarstvo Noč.
 
Rok za oddajo fotografij je do 20. avgusta 2018.

Celotni razpis najdete v prilogi.

Fotografije