Nemška kanclerka o svetovnem dnevu čebel in že o ogroženosti čebel

16.05.2018 0:05:50
Predsednik
Nemška kanclerka o svetovnem dnevu čebel. Predvsem sem izredno vesel, da ona že govori o ogroženosti čebel. Torej predlog ČZS že dobiva podporo- sicer še neformalno, vendar verjamem, da bi podpora Nemčija bila ena ključnih. Z razglasitvijo čebel za ogrožene v EU bi čebelarji prišli do podpor na panj!
 
Nemška zvezna kanclerka Angela Merkel je danes v svojem nagovoru nemškem parlamentu med drugim pozdravila prihajajoči Svetovni dan čebel, ki ga bomo na pobudo Slovenije prvič obeleževali 20. maja letos.

“Na koncu želim nasloviti še nekaj majhnega, a pomembnega,” je povedala nemška zvezna kanclerka. “20. maja bo potekala prva proslava svetovnega dne čebel. Iniciativa, ki so jo začeli slovenski čebelarji. Čebele kot ogrožena vrsta, so skoraj simbol za to kakšno je stanje v naravi in biotski raznovrstnosti. 20 maja naj se vsak spomni na to kako so pomembne in da je potrebna zaščita le-teh. Nemčija, ministrica Julija Kloeckner in slovenski minister Dejan Židan sta sprejela dogovor o skupnih aktivnostih. Majhen a pomemben dogovor, ki bo doprinesel k nečem večjem,” je še poudarila kanclerka Merkel.


Njen nagovor si lahko ogledate v videoposnetku med 40. in 42 minuto na povezavi: https://goo.gl/2YQQCM #WorldBeeDay #SaveTheBees
https://www.zdf.de/nachrichten/heute-sendungen/videos/merkel-rede-generaldebatte-102.html