Svetovna čebelarska konferenca Globalni izzivi v čebelarstvu

20.03.2018 18:54:35
Predsednik

Svetovna čebelarska konferenca Globalni izzivi v čebelarstvu

V okviru praznovanja 1. svetovnega dne čebel ČZS vabi na svetovno čebelarsko konferenco z naslovom Globalni izzivi v čebelarstvu. Konferenca bo potekala v petek, 18. 5. 2018, v Žirovnici, v dvorani Pod Stolom. Konferenca bo odprta za tuje in naše čebelarje ter drugo javnost, ki jo zanimajo odgovori na globalne izzive v čebelarstvu. Konferenca bo potekala v angleškem in slovenskem jeziku, zagotovljeno bo simultano prevajanje. 
Glede prijav na konferenco bodo navodila dana v kratkem.
Na konferenci bodo sodelovali čebelarski strokovnjaki iz različnih držav.
Kratek opis sodelujočih strokovnjakov iz tujine:
Lucas Garibaldi iz Nacionalne univerze iz Río Negro Argentina. Je svetovno znan raziskovalec s področja preučevanja pomembnosti opraševanja za pridelavo kmetijskih rastlin.
Lutz Elflein iz Nemčije vodja oddelka za analize pristnosti živil pri Eurofins, vodja skupine za pristnosti medu v okviru Mednarodne komisije za med (International Honey Comission)
Giovanni Formato iz Italije (raziskovalec za varozo in vodja laboratorija na raziskovalnem inštitutu v Rimu, član Coloss)
Jiří Píza s Češke. Predsednik mednarodnega centra za mlade čebelarje in glavni organizator mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev.
Noa Simon-Delso dr. vet. med. zaposlena na čebelarskem centru Louvain la neuve v Belgiji. Je vodilna raziskovalka na področju pesticidov in njihovih negativnih učinkov na čebele in ostale opraševalce. 
Alina Varadi iz Romunije je čebelarka, nutricionistka in apiterapevtka s praktičnimi izkušnjami uporabe čebeljih pridelkov v zdravstvene namene. 
Pushpendra Singh Bhandari iz Indije je čebelar in raziskovalec čebeljih pridelkov za širšo uporabo. 
Dan Eisikowitch, z univerze v Tel Avivu v Izraelu. Ima velike zasluge za ozelenjevanje polpustinskih predelov Izraela, pri čemer se je prizadeval, da bi bilo pri sajenju uporabljenih čim več medovitih rastlin.

Program konference:
Fotografija osebe Bostjan Noc.