Tudi letos izbrali tri čebelam najbolj prijazne občine

23.11.2017 10:50:30
Tajništvo
ČZS je v sodelovanju s Semenarno Ljubljana tudi letos objavila razpis za izbor Čebelam najbolj prijazne občine v letu 2017. Predlagatelji in predlagane slovenske občine so navedene v razpredelnici.
 
ČD predlagatelj Predlagana občina
ČD Vojnik Vojnik
ČD Vitomarci Sveti Andraž v Slovenskih Goricah
ČD Barje Ljubljana
ČD Ljubljana Center
ČD Ljubljana Moste- Polje
ČD Tacen
ČD Urbani čebelar
ČD Mengeš Mengeš
ČD Črna na Koroškem Črna na Koroškem
ČD Žerjav
Čebelarska družina Janeza Goličnika Mozirje
ČD Kanal Brda Brda
ČD Razkrižje Razkrižje
ČD Hrastnik Hrastnik
 
Strokovna komisija za izbor čebelam najbolj prijazne občine 2017 se je sestala dne 22.11.2017 in pregledala prispele vloge. Strokovna komisija je bila v sestavi g. Anton Tomec, podpredsednik ČZS, g. Tomaž Marolt, predsednik komisije za kulturno dediščino pri UO ČZS in g. Jure Justinek, vodja opazovalno napovedovalne službe pri ČZS.
 
Izmed predlaganih občin je komisija največ točk dodelila naslednjim občinam: Mestna Občina Ljubljana, Občina Črna na Koroškem in Občina Mozirje. Končna razvrstitev pa bo znana na zaključni podelitvi.
 
Zaključna podelitev in obrazložitev izbora čebelam najbolj prijaznih občin 2017 bo potekala 1.12.2017 ob 15.00 uri na sedežu ČZS, v sklopu Dneva čebelarskega turizma. Vljudno vabljeni!
 
Vsak čebelar iz prvih treh nagrajenih občin bo prejel po 3 različne vrečice medovitega semena, ki jih bo prispevala Semenarna  Ljubljana.
 
Vsem predlagateljem velika zahvala, da ste izpostavili svoje občine, saj s svojim delom vse zgledno dokazujejo, da so čebelam prijazne. Iskrene čestitke tudi trem najboljšim.
 
Vabljeni na dan čebelarskega turizma!
 

N. Lilek