"Prid'te na štruklje"- Dan medu v kulinariki 2017

06.09.2017 10:43:20
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR - Čebelarski centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica v  soboto, 23. septembra 2017  v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah od 10.00 ure dalje bogat kulinarično medeni dogodek, ki ga nikakor ne smete zamuditi.
Objavljamo program dogodka in vas vabimo, da se udeležite zanimivih predavanj in hkrati izkoristite priložnost za okušanje bogatih medenih menijev.

PROGRAM
10.00  Vključevanje čebeljih pridelkov v vsakdanjo prehrano in določanje vrste medu z delavnico - Nataša Lilek in terenska svetovalca Janez Markič in Tomaž Pintar
11.00  Podelitev priznanj krožkarjem za sodelovanje v čebelarskem krožku in udeležbi na tekmovanjih
11.30  Predstavitev bogatega medenega menija in degustacija – Marija Arh Ivanšek
15.00  Kako unovčiti zaklade iz panja?  - Uporaba čebeljih pridelkov v praksi - Sandra Rebek Gašperšič, Nika Pengal in Silvester Resinovič
16.00  Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »Kje je zajec« in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt
 
TRŽNICA z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov in dobrotami z lokalnih kmetij
USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE: izdelava čebelic iz gline; izdelava dražgoških kruhkov 
TEKMOVANJE v določanju vrste medu 
♦ MEDENI KOKTEJLI IN MEDENO PIVO
♦ ORGANIZIRANI OGLEDI apiterapevtskega čebelnjaka in čebelarskega centra s predstavitvijo čebelarstva
 
Ste že pokusili:
Solato s kozjim sirom, jagodami, motovilcem in medenim pikantnim prelivom, slivovo juha z medom in jabolčnimi štruklji z medom, pikantne štruklje iz skutinega krhkega testa, medaljone jelena v omaki z malinami in gozdnim medom, krape zabeljene s praženo čebulo in medom, štruklje s korenjem in medom, ajdove orehove štruklje z medom, mousse prekajene postrvi s hrenovo medeno peno na solati ajdove kaše z medenim prelivom in ajdovo pokovko, "kje je zajec" (gorenjskega zajca - mleto goveje in svinjsko meso), mešto - gorenjsko zelenjavna jed, pehtranove štruklje, kobariške štruklje,…
Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!
 
Čebelarji še posebno vabljeni, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Pomagali vam bomo  določiti vrsto medu, svetovali pri vključevanju v sheme kakovosti,…
Medeni meniji okusov Radolce  - OBIŠČITE ENEGA OD PONUDNIKOV »OKUSI RADOL'CE«, KI SO V TEM VIKENDU ZA VAS PRIPRAVILI POSEBEN MEDENI MENI! SEZNAM S PONUDNIKI NAJDETE V PRILOGI.
 
Ne zamudite priložnosti za druženje, zabavo, kulinarično razvajanje, odkrivanje novih spoznanj, izmenjavo medsebojnih izkušenj in povezovanje čebelarjev in vseh ljubiteljev medu!

Nataša Klemenčič Štrukelj