60. obletnica Čebelarskega društva Sveta Ana v Slovenskih goricah

16.07.2017 20:45:29
Predsednik
Po pooblatilu predsednika ČZS Boštjana Noča sem se dne 15.7.2017 ob 11.uri udeležil slovesnosti ob 60.obletnici Čebelarskega društva Sveta Ana v Slovenskih goricah. Slovesnost je potekala v kulturnem domu pri Sveti Ani v Slovenskih goricah.
Na slovesnoti sem spregovoril v imenu ČZS. Pozdravil sem vse prisotne, predsavil aktualne dogodke, ki potekajo v okviru ČZS in povzel, da smo Slovenci narod čebelarjel ter kot taki prepoznavni po svetu.
Čestital sem jim za jubilejno obletnico in jim zaželel, da še naprej delujejo uspešno. V imenu ČZS sem predsedniku ČD Jožetu Kolariču izročil odlikovanje Antona Janše III. stopnje.
Sodeloval sem tudi pri podeljevanju ostalih odlikovanj in značk zvestobe zaslužnim članom društva.
Na slovesnosti je bil prisoten tudi župan Občine Sveta Ana v Slov.goricah g. Silvo Slaček, kar je dokaz, da društvo dobro sodeluje tudi z lokalno skupnostjo. V nagovoru sem se mu zahvalil za podporo in izrazil željo, da naj bo tako tudi v bodoče.
Slovesnost je bila zelo dobro organizirana. Bil je zelo lep in pester kulturni program. Slovesnot so popestrili tudi praporščaki s prapori. Po slovesnosti je sledila pogostitev in druženje.


Foto:Marjan Dvoršak
Naj medi
Janez Vencelj , podpredsednik ČZS