Dan odprtih vrat ČD Nova Gorica

12.06.2017 22:24:46
Ekonomika
Tudi letos je Čebelarsko društvo Nova Gorica dne 9.6.2017 med 9. in 15. uro organiziralo DAN ODPRTIH VRAT, pred stavbo mestne občine Nova Gorica, z namenom, da obiskovalce čim širše informira in izobrazi o področju čebelarstva in njegovem pomenu.
Na stojnici je bila možna degustacija akacijevega, lipovega, gozdnega in cvetličnega medu ter cvetnega prahu. Razstavljeni so bili tudi razni modeli sveč iz čebeljega voska.

Na drugi stojnici, pa je bil na razpolago promocijski material Čebelarske zveze Slovenije: Pestrost okusov slovenskega medu, Medenjaki, Tehnološki nasveti za pridobivanje kakovostnega medu, Brez čebel ni življenja, Čebele in okolje, Gozd in čebele, Čebelarji se predstavimo...
Mentor čebelarskega krožka na Osnovni šoli F. Erjavca, je predstavil opazovalni panj na dveh satih s čebelami in z označeno matico. Razstavil je tudi svoje lastnoročno izdelane panjske končnice.
Da so se obiskovalci, največ otroci vrtcev Nove Gorice, Kromberka in Solkana  posladkali z domačimi medenjaki in odžejali z limoninim sokom in medom, gre zahvala našim čebelarkam.
Stojnici je obiskal tudi predstavnik Ministrstva za kmetijstvo g. Rok Židanik, ki je doma iz Goriške in naš župan g. Matej Arčon. Nad predstavitvijo sta bila prijetno presenečena.
 Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas na dnevu odprtih vrat obiskali v tako velikem številu.
Nadaljevali bomo z našim delom in vas v naslednjem letu spet povabili.
 
Lep pozdrav.
 
Tajnik Čebelarskega društva N. Gorica
Martin Hozjan
 
 
 

Fotografije