Belokranjski HRAM d.o.o. nudi članom ČZS 5 % popust pri gotovinskem nakupu na

26.10.2020 8:31:42
Tajništvo
Čebelarska zveza Slovenije nadgrajuje člansko izkaznico, ki bo hkrati tudi kartica ugodnosti.
Vsi člani Čebelarske zveze Slovenije, kateri imate člansko izkaznico, bo ta omenjena izkaznica zagotavljala tudi določene ugodnosti, pri različnih ponudnikih storitev oz. materiala.

Svoje sodelovanje pri omenjenih ugodnostih je  potrdilo podjetje Belokranjski hram d.o.o.  ki za člane ČZS ponuja 5 % popust pri gotovinskem nakupu v vrednosti nad 100,00 EUR, ob predložitvi članske izkaznice.

Njihove Izkušnje iz čebelarstva segajo že v leto 1877, ko je družinski prednik postavil čebelnjak v katerem je tudi živel. Iz dejavnosti čebelarstva se je preživel in postavil domačijo na kateri se je skozi vsa leta čebelarilo. Ded Stanislav Grom je bil dober mizar, zato je vso opremo, orodja in panje izdelal sam. Za svoje potrebe se je ukvarjal tudi z vzrejo matic.Leta 1976 je dobil priznanje Antona Janše 3 stopnje za dvig čebelarstva na Vrhniki. Čebelje družine je vozil na paše po različnih krajih bivše Jugoslavije in tako bil konkurenčen v izbiri različnih sort medu.

Pri čebelarstvu je imel veliko vlogo tudi njegov brat Ignac Grom, ki je skonstruiral Gromov panj, ki so jih izdelovali za prodajo po celotni takratni Jugoslaviji. Gromov panj je še vedno v uporabi na območju Srbije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine.  Gre za različico AŽ-panja zlasti z izboljšanim zračenjem in standardnimi ali nestandardnimi višinami satnikov. Njihovi
začetki ljubiteljskega čebelarjenja segajo v leto 2010, ko so iz Bevk pri Vrhniki v Črnomelj pripeljali 2 panja čebel. Na začetku so imeli stojišče v neposredni bližini svojega doma, ker pa so število družin povečali, na cca 20 panjev, so čebele preselili na Tančo goro, v mirno vasico blizu mesta Črnomelj. 
Zaradi povečanja števila družin so aprila 2015 začeli z gradnjo novega in predvsem večjega čebelnjaka na Tanči gori. V čebelnjaku je prostora za cca 120 čebeljih družin. Del čebelnjaka je namenjen tudi izvajanju aromaterapije. 
Trenutno imajo v lasti cca 100 čebeljih družin in jih nameravajo v naslednjih letih povečati do 200. Ker trenutno z lastno proizvodnjo ne zagotavljjoo zadostno potrebo po surovinah za svoje proizvode, zato le te odkupujejo od okoliških čebelarjev.  
15. novembra 2014 so pričeli s promocijo lastnih izdelkov pod blagovno znamko Belokranjski hram.  Razvili so nove lastne proizvode: Apimix, Medeni oblački, Pesin med.  Zelo dobro sodelujejo tudi z lokalnimi čebelarskimi društvi hkrati pa so povezani tudi z  Čebelarsko zvezo Slovenije.

Več pa si lahko ogledate na spodnji povezavi https://www.belokranjski-hram.si/ ter obiščete poslovalnico v Črnomlju, Domžalah in Mariboru. 

Čebelarska zveza Slovenije