Vabilo na Dan medu v kulinariki

15.09.2020 8:43:04
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica organizira tradicionalno prireditev Dan medu v kulinariki.

Dogodek bo v soboto, 19. septembra 2020, v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah od 10. ure dalje.

PROGRAM
10.00 Cvetni prah – tako kot je potreben za čebele, je koristen tudi za ljudi – dr. Nataša Lilek.
11.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu.
14.00 Apiterapija – Čebelji pridelki skozi usta in dihala – Matjaž Pogačnik.

DEGUSTACIJE
11.00 - 16.00 Degustacija medenega menija: sirovi štruklji z medom in orehi, jelen v medeno-poprovi omaki, čokoladna salama z medom, goveja solata z medeno-balzamičnim prelivom, medeni koktajl – Gostišče Draga.
12.00 Degustacija ješprenja s suhimi slivami, šmorna z medeno sadnim prilivom, pražene gobe (jurčki, lisičke, šampinjoni) s fižolom in krompirjev kruh. To so jesensko obarvane narodne jedi, ki so jih pripravljali na področju Lesc, Begunj in Žirovnice. Okuse jedi bodo poudarili z lipovim, cvetličnim in gozdnim medom – Marija Arh Ivanšek, SGTŠR.

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki. Vse to in še več boste lahko pokusili brezplačno!

SPREMLJEVALNI PROGRAM
• TRŽNICA z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov;
• USTVARJALNE DELAVNICE;
• DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU;
• MEDENE PIJAČE, KAVA IN ČAJ Z MEDOM.
 
Še posebno ste vabljeni čebelarji, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Terenska svetovalca Janez Markič ter Tomaž Pintar vam bosta pomagala določiti vrsto medu, svetovala vam bosta pri vključevanju v sheme kakovosti …  
 
Obiskovalce prosimo, da ravnajo v skladu s smernicami in priporočili NIJZ. Dogodka se lahko udeležijo samo zdrave osebe, uporaba zaščitnih mask
je obvezna. Svojo prisotnost na predavanjih sporočite na e-mail: natasa.strukelj@czs.si.

Vljudno vabljeni!