V Sloveniji pijemo kavo in čaj z medom

22.01.2020 20:53:46
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije je pobudnik projekta »Pijmo kavo in čaj z medom« in spodbuja Slovence k uživanju kave in čaja z odličnim medom slovenskih čebelarjev.
 
Slovenci imamo  čebelarstvo tako rekoč »zapisano v genih« in je del naše tradicije in zgodovine. Ponosni smo na bogato znanje, ki smo ga prejeli od naših prednikov in hkrati vizionarsko gledamo naprej. S pobudo, razglasitvijo in praznovanjem Svetovnega dne čebel smo ponesli prepoznavnost slovenskega čebelarstva v svet. Na svetovnem nivoju smo spodbudili ozaveščanje javnosti o pomenu čebel in čebelarstva za človeštvo. Ob zavedanju, da je čebelarstvo pomembna kmetijska in tudi gospodarska panoga, da je kar 2/3 svetovne hrane posredno ali neposredno odvisne od opraševanja čebel, lahko s ponosom ugotovimo, da smo del zgodbe, ki spreminja svet.
 
Slovenija slovi kot dežela odličnih čebelarjev, čebelji pridelki in izdelki slovenskih čebelarjev pa so izredno cenjeni. Žal, pa smo le redko postreženi s pristnim domačim medom ob obisku gostinskega lokala, bifeja, hotela,… kamor slovenski med le redko najde pot. Pa vendarle, ali se zavedamo kaj se skriva v vsaki kapljici slovenskega medu?
 
Vabimo vas, da postanite del te zgodbe. V svojo ponudbo  vključite porcijski med slovenskih čebelarjev in svojim cenjenim kupcem in gostom ponudite kavo in čaj z  odličnim medom slovenskih čebelarjev -  ponudite napitek z zgodbo.
 
Ponudnike slovenskega porcijskega medu najdete na povezavi: http://www.czs.si/content/X7
 
Postanite ponudnik kave in čaja z odličnim medom slovenskih čebelarjev. Naj bo to slovenska posebnost, na katero prisegate in ste nanjo ponosni.
 
Z veseljem bomo vašo podporo objavili na spletni strani in na ostalih družbenih omrežjih ČZS. Pošljete nam fotografijo in kratek zapis v podporo projekta, na e-mail naslov: natasa.strukelj@czs.si.

Dopis smo poslali gostinskim lokalom,hotelom,... in ostalim ponudnikom gostinskim storitev.