IV. festival čebelarske pesmi Lukovica 2019

11.12.2019 10:04:05
Tajništvo
IV. festival čebelarske pesmi Lukovica 2019.

V petek 06.12.2019 je v kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici, potekal že 4. Festival čebelarske pesmi Lukovica 2019, ki ga organizira Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju z Občino Lukovica. Na festivalu je nastopilo 10 pevskih skupin: Dramsko pevska skupina Zarja iz Ajdovščine, Moški pevski zbor Janko Kersnik iz Lukovice, Trio Odsev, Mešana pevska skupina dr. France Prešeren Žirovnica Breznica, Boris Jezeršek in ansambel Bolj počas, Moška pevska skupina Sosedje Žirovnica Breznica, Mešani pevski zbor Lipnica, Komorni moški zbor Čebelarske zveze Slovenije, Ljudske pevke predice z godcem Jožetom in Skrinca Lukovica.
Vse pevske skupine so se predstavile z dvema pesmima in seveda zanimivim repertoarjem izbranih melodij. Nad strokovnostjo zapetih pesmi je bedel prof. Tomaž Habe, ki je po končanem pevskem festivalu, vsakemu izmed vodji zborov podal tudi strokovno mnenje in komentar na izvedene pesmi.
Podeljena je bila tudi nagrada za najboljšega izvajalca, ki je ta večer pripadala  Moškemu komornemu zboru Čebelarske zveze Slovenije. Prejeli so snemanje pesmi v studiu in seveda plasiranje te pesmi v javnost. To bo izvedeno v prvi polovici naslednjega leta.  Mnenje prof. Tomaža Habeta je bilo, da sta bila dva zbora dovolj strokovna za snemanje pesmi, zato je g. Boštjan Noč, predsednik ČZS predlagal, da se razglasi še drugi najboljši pevski zbor. Torej je snemanje pesmi pripadlo tudi Moškemu pevskemu zboru Janko Kersnik iz Lukovice .
Večer se je nadaljeval v sproščenem vzdušju ob petju različnih pesmih. Kulturno dvorano smo zapustili, vendar pesem še zdaleč ni potihnila in se nadaljevala pozno v noč, seveda v želji da se ponovno snidemo že na V. festivalu čebelarske pesmi Lukovica 2020.

Barbara Dimc, tajnik