Interaktivni svetovalec

02.12.2019 12:05:27
Tehnologija
Živimo v svetu, ki je obdan s tehnologijo. Ta se neverjetno hitro spreminja in nadgrajuje, zato je včasih težko ostajati v koraku s časom. V zadnjih letih se je še posebej na področju uporabe informatike v poslovnem in vsakdanjem življenju veliko spremenilo. Bistvene premike je zaznati v vsakdanjem življenju, ko ima slehernik na voljo pametni telefon, ki večini omogoča bistveno več digitalne aktivnosti kot nekoč namizni računalnik.
Z možnostjo dostopa do spleta kjerkoli in kadarkoli, je uporaba elektronskega poslovanja in digitalnega sveta postala samoumevna tudi pri vsakodnevnih opravilih.
Projekt Interaktivni svetovalec je zamišljen kot oblika čebelarskega tečaja in je nadgradnja učne snovi, ki so jo tečajniki absolvirali na začetniškem tečaju. Tečaj je razdeljen na posamezna poglavja. Z različno uporabo različnih medijev ( foto, video, audio) se vsebina prenaša zanimivo in živahno in tako v največji meri pritegne čebelarja  k uporabi tega pripomočka. Z različnimi vprašanji na koncu vsakega poglavja, si lahko uporabnik aplikacije preveri, kaj se je naučil in kje mu še manjka znanja.
Prednost Interaktivnega svetovalca je v tem, da je čebelarju omogočeno enakovredno izobraževanje preko spleta, kar vključuje e-gradiva, predavanja, spletno reševanje sprotnih testov, sledenje posameznemu predmetu in sprotno vrednotenje znanja. Pri takšni vrsti podajanja strokovne snovi čebelar prihrani pri  stroških, času, svoboden je glede izbire vsebine in ima večjo svobodo pri učenju.
Interaktivnega svetovalca najdete na povezavi http://czs.si/interaktivni-svetovalec/, oziroma na zadnji ikoni desno. Za uporabo  Interaktivnega svetovalca se je potrebno registrirati. Prosim vas, da se registirate s pravimi podatki, saj v primeru uspešno opravljenega tečaja dobite potrdilo. V primeri težav pa vam je na pomoč tudi mentor.

Trenutno so obdelana tri poglavja, v nadaljevanju pa sledijo še ostala. Uspešno učenje .

Vlado Auguštin