"V hvaležnost jeseni"

05.11.2019 22:02:55
Tajništvo
Čebelarstvo je bila letošnja vodilna tema na tradicionalni prireditvi »V hvaležnost jeseni«, ki jo organizira KUD Jevnica. V dejavnosti so se aktivno vključili člani ČD Litija. Na razstavnem prostoru so si obiskovalci lahko ogledali različne panje, satnice in čebelarsko opremo, prestavljeno pa je bilo tudi slikovno gradivo in literatura. Na stojnicah  so obiskovalci lahko kupili med in druge čebelje pridelke.
Pred osrednjo prireditvijo je v sejni sobi gasilskega doma potekala okrogla miza, ki sta jo vodila podpredsednik ČD Litija, gospod Janez Tehovnik  in podpredsednik ČZS, gospod Marko Alauf. Okrogle mize so se udeležili čebelarji iz ČD Litija in ČD Dolsko, krajani in  predstavniki društev. Z aktivno udeležbo nas je počastil tudi župan občine Litija, gospod Franci Rokavec.
Vsi  udeleženci okrogle mize so se strinjali, da je za uspešno čebelarjenje pomembno sodelovanje čebelarjev s kmetovalci, sosednjimi čebelarskimi društvi in  lokalno skupnostjo.
 
Na sliki od leve proti desni: Marko Alauf, podpredsednik ČZS, Janez Tehovnik, podpredsednik ČD Litija in Ivan Mlakar, nekdanji dolgoletni predsednik ČD Dolsko