Sodelovanje Čebelarske zveze Slovenije z Zvezo društev slepih in slabovidnih S

04.10.2019 12:02:39
Tajništvo
Čebelarska zveza Slovenije bo v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, izdala posebno predstavitveno brošuro o slovenskem čebelarstvu in čebeljih pridelkih v brajevi pisavi.
 
Častni pokrovitelj izdaje brošure bo predsednik državnega zbora RS mag. Dejan Židan. Brošura v brajevi pisavi bo predstavljena  v okviru  4. januarja 2020 svetovnem dnevu brajice  v prostorih Državnega zbora RS, kjer se dogovarjamo tudi za posebno razstavo  te in drugih publikacij v začetku  meseca januarja.
 
Poleg brošure pa bodo z enako vsebino izdani tudi CD -ji z zvočno vsebino že prej omenjene knjižice.
 
Dogovor zajema tudi objavo serije člankov v posebnih časopisnih edicijah Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v prilagojenih oblikah za slepe in slabovidne, pri čemer bomo v člankih predstavili slovensko čebelarstvo.
 
Čebelarska zveza Slovenije s tem nadaljuje z vključevanjem »ranljivih« skupin v čebelarstvo, tokrat predvsem seznanja slepe in slabovidne o čebelarstvu in čebeljih pridelkih.
 
Izdajo predstavitvene brošure v prilagojenih oblikah za slepe in slabovidne bo omogočila Loterija Slovenije, ki kot strateška naložba države skrbi za razpoložljivost in stabilnost virov slovenskih invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij.
 
 
Čebelarska zveza Slovenije