Otvoritev muzejske zbirke v Brodeh

17.09.2019 8:11:59
Ekonomika
ČD Škofja Loka je v nedeljo 8. septembra 2019 v prostorih društva v Brodeh odprlo muzejsko zbirko, to pa je bil tudi sklepni dogodek projekta Med-o-vita. To je projekt, ki je nastal ob sodelovanju med ČD Škofja Loka, Loškim muzejem, Razvojno agencijo Sora in Društvom Sožitje. Pri nastajanju muzejske zbirke pa je bilo ključno sodelovanje med ČD Škofja Loka in Loškim muzejem.

Muzejsko zbirko, ki so jo poimenovali Tle se špeglajte lenuhi, po tej mali, marni muhi, so slavnostno odprli predsednik ČD Škofja Loka Aleš Demšar, župan mestne občine Škofja Loka Tine Radinja in podpredsednik ČZS Marko Alauf.  Zasnovana je tako, da bodo obiskovalci poleg vpogleda v čebelarsko zgodovinsko dediščino spoznali tudi širši pomen čebel in čebelarstva. Razstava je prilagojena tudi otrokom, ki bodo s pomočjo domiselnih ilustracij, delavnic, skozi igro spoznavali čudežni svet čebel. Vključene so tudi interaktivne vsebine, ki bodo privabile in navdušile mladostnike in vse, ki jih zanimajo sodobnejše tehnologije.

Muzejska zbirka, bo celostno dopolnila čebelarsko turistično ponudbo čebelarskega društva in tudi Škofje Loke. Društvo se lahko poleg obstoječe ponudbe lahko pohvali tudi z učno čebelarsko potjo, ki je prav tako nastala v sklopu projekta Med-o-vita in knjižico o možnosti uporabe medu v kulinariki, z zbranimi starimi recepti z medom.

Vabimo vas, da nas obiščete in se tudi sami prepričate o dobri praksi sodelovanja na lokalni ravni.
V foto galeriji najdete nekaj utrinkov z dogodka.

Foto: Stanislav Šturm, Aleš Demšar
 

Fotografije