46. Apimondia kongres v Montrealu

09.09.2019 13:44:03
Tajništvo
Slovenska delegacija je v soboto prispela na 46. Apimondia kongres v Montrealu, kjer že izvajajo načrtovane aktivnosti sodelovanja na strokovnem programu, promocije Slovenije kot čebelarske države, širjenje poznanstev za sodelovanje itd.
Dr. Peter Kozmus, je kot v.d. predsednika Apimondie vodil slovesnost ob odprtju kongresa, kjer so se med drugim tudi poklonili spominu na pokojnega predsednika Apimondie Philipa McCabe-a.
Na Slovenski stojnici nas je obiskal Jiří Píza, predsednik Mednarodnega centra mladih čebelarjev v sodelovanju s katerim bomo leta 2020 v Sloveniji organizirali Mednarodno tekmovanje mladih čebelarjev.
V torek 10.9. bo na kongresu organiziran Slovenski večer, kjer bodo udeležence Apimondie nagovorili: dr. Peter Kozmus, v.d. predsednika Apimondie; Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije; dr. Melita Gabrič, veleposlanica Republike Slovenije v Kanadi ter dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije. Nagovorom bo sledila OKROGLA MIZA: ZNANJA IZ PANJA (VABILO V PRILOGI SPODAJ)
MB

Fotografije