Povabilo k sodelovanju na festivalu čebelarske pesmi - Lukovica 2019

16.07.2019 14:33:15
Tajništvo
POVABILO K SODELOVANJU NA FESTIVALU ČEBELARSKE PESMI- LUKOVICA 2019
Petje in čebelarjenje sta del slovenske kulture in zato smo se pri Čebelarski zvezi Slovenije v sodelovanju z Občino Lukovica odločili za organizacijo 4. Festivala čebelarke pesmi. Na ta način želimo pevske ansamble spodbuditi k izvajanju nedvomno številčnih in malo znanih pesmi s čebelarsko vsebino, skladatelje pa k pisanju novih.
Festival čebelarske pesmi bo potekal v petek, 06. decembra 2019 ob 18.00 uri v prostorih kulturnega doma Janka Kersnika v Lukovici. Podroben program festivala bomo objavili po prejemu prijav pevskih ansamblov k sodelovanju.
K sodelovanju vabimo odrasle pevske ansamble-moške, ženske ali mešane, ki se boste na festivalu predstavili s tremi slovenskimi pesmimi po vašem izboru, ena od njih mora imeti čebelarsko vsebino. Izvedbo pesmi s čebelarsko vsebino bomo strokovno ocenili in  najboljšo tudi nagradili.
Letošnja novost festivala je, da bomo zmagovalcu festivala zagotovili brezplačno/avdio/video snemanje pesmi in plasiranje posnetka v javnost.
 
Rok za prijavo k sodelovanju je 15. oktober 2019, obrazec za prijavo je objavljen na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije, na voljo pa je tudi na e- naslovu: barbara.dimc@czs.si
 
                                                                                                          Čebelarska zveza Slovenije