24 ur hoje okoli Gradiškega jezera

23.06.2019 17:31:41
Tajništvo
Čebelarska zveza Slovenije se je letos  aktivno pridružila že tretjemu, tradicionalnemu pohodu »24 ur hoje okoli Gradiškega jezera«, ki ga organizira Turistično športno društvo Korenina pod vodstvom Bogdana Capudra. Pohod okoli jezera pa je bil ves dan tudi čebelarsko obarvan. Projekt je finančno podprla tudi Zavarovalnica Adriatic Slovenica, zato smo lahko pri tem projektu sodelovali še bolj aktivno.
Začeli smo ob 4.50 uri z Godbo Lukovica in nagovorom županje Občine Lukovica, ter se nato podali na prvi krog okoli jezera. Po prehojenem prvem krogu pa nas je čakal pravi medeni zajtrk. Kava in čaj z medom, ter sveže žemljice z maslom in medom. Po zajtrku pa smo nadaljevali pot. Čez dan se nam je pridrožilo okoli 1000 pohodnikov, s katerimi smo naredili krog, dva ali tri ter prijetno pokramljali. Zanimivo pa je to, da je prišlo kar nekaj ljudi v podporo samemu projektu in podporo pohodnikom, da zdržijo 24 ur hoje.
Pohod je imel tudi dobrodelno noto, saj smo hodili za otroke, ki najbrž ne bojo nikoli mogli hoditi, kot mi. Kdor pa je želel pa je lahko daroval 1 krog = 1,00 EUR. Tudi ti otroci bodo sedaj bogatejši kar za nekaj terapij.
Ker pa je bil dan tudi medeno obarvan, smo imeli promocijo shem in kakovosti, ter obiskovalci so si lahko izbrali oz. kupili kaj medenega.
Dan je minil prehitro. Okoli polnoči nas je zajelo močno neurje in primorani smo bili končati pohod 5 ur prej, saj nam razmere na poti niso dopuščale več varne poti v nočnem pohodu.
Pa vendarle, namen je bil dosežen. Veliko nasmejanih obrazih, druženje družinic, aktivno preživljanje časa.

Se srečamo ponovno naslednje leto.

Prispevek si lahko ogledate na tej povezavi od 5.50 min naprej.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174623280

Barbara Dimc, tajnik ČZS