24 ur hoje okoli Gradiškega jezera bo medeno obarvan...

21.06.2019 11:35:43
Tajništvo
Tudi na Čebelarski zvezi Slovenije se zavedamo pomena aktivnega preživljanja prostega časa v naravi, s svojimi najbližjimi.  
 
Ja, prav ste prebrali. Hodili bomo 24 ur. Od sončnega vzhoda, do sončnega vzhoda.
 
Čebelarska zveza Slovenije se letos pridružuje že tretjemu, tradicionalnemu pohodu »24 ur hoje okoli Gradiškega jezera«, ki ga organizira Turistično športno društvo Korenina pod vodstvom Bogdana Capudra. Pohod okoli jezera bo skozi ves dan obarvan s čebelarsko zgodbo, lahko se boste  posladkali z medom, tisti radovednejši pa si boste nadeli očala, vstopili v čebelnjak in pogledali v čebelji panj.
 
Začeli bomo ob 4.50 uri s sončnim vzhodom in seveda nepogrešljivo Godbo Lukovica ter se po nekaj spodbudnih besedah županje Občine Lukovica mag. Olge Vrankar in predsednika TŠD Korenina Bogdana Capudra, ki je idejni vodja projekta, podali na prvi krog pohoda okoli jezera, dolg 4,2 km. Jutranji program, ki ga bodo sooblikovali še glasbeniki Tjaša Hrovat Steklasa, Uroš Steklasa in Jure Zajc bodo povezovali voditelji Radia Veseljak.
 
Po prvem prehojenem krogu nas bo čakal pravi medeni obrok, in sicer kava ali čaj z medom, mleko ter svež kruh z maslom in medom. Vsi, ki boste z nami prehodili prvi krog,  boste namreč dobili tradicionalen slovenski zajtrk - brezplačno!
 
Po zajtrku se bomo podali dalje na pot. Tisti, ki boste pri volji, se nam boste pridružili pri hoji, drugi pa lahko ostanete tudi na klepetu in kavici.
 
Pohodnikom in obiskovalcem bodo pod velikim šotorom in na prireditvenem prostoru ves dan na voljo različne aktivnosti:
  • virtualni čebelnjak in degustacija medu
  • promocija čebelarstva in promocija shem,
  • napihljiva igrala in delavnice za otroke
  • masaže za pohodnike
  • prižig kresa in zabava v večernih urah,
  • bogata ponudba hrane in pijače skozi ves dan.
     
Na Gradiškem jezeru pa bo sočasno s 24 urnim pohodom potekala mini regata jadrnic.
 
 
Prireditev ima letos tudi dobrodelni namen, zato bomo veseli odziva vseh, ki nam boste pomagali zbirati sredstva na način, da za vsak prehojen krog okoli Gradiškega jezera v skrinjico pri blagajni pod prireditvenem šotorom, darujete 1 EUR. Zbran denar bo namenjen društvu Vesele nogice – Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju.
 
Veseli bom, če se nam boste pridružili za krog, dva ali tri. Vsaka družba bo še kako dobrodošla, saj je pred nami 100 km poti. Ker 24ur hoje ni mačji kašelj, računamo na vašo podporo.
 
Čebelarska zveza Slovenije zagovarja zdrav življenjski slog. Aktivno preživljanje prostega časa v sožitju z naravo in druženje z osebami, ki so vam ljube, sta idealna priložnost, da si polepšate sobotni dan.

Zahvaljujemo se tudi Zavarovalnici Adriatic Slovenica, ki nam je stopila naproti nas podprla in omogočila, da Čebelarska zveza aktivno sodeluje pri tem projektu.

Podroben program se nahaja v prilogi