23. DNEVI MEDU POLHOV GRADEC
V Hiši medu Božnar smo letos pripravili že 23. DNEVE MEDU. Leto 2012 je proglašeno za leto medgeneracijskega sodelovanja, zato tokratno razstavo posvečamo predvsem otrokom, babicam, dedkom, pravljicam in seveda…čebelam in njihovim čarovnijam!

Vabimo vas, da nas v dneh od 9. do 12. avgusta obiščete v Polhograjski graščini in si ogledate razstavo čebeljih pridelkov v pravljičnih postavitvah, se posladkate s čebeljimi mojstrovinami in seznanite z našimi novimi izdelki! Udeležili se boste lahko katerega od predavanj, si ogledali točenje biološko pridelanega medu, srečali grofa Blagaja, ter z njim popili skodelico čaja.

S svojimi vnuki boste lahko prelistali knjigo, prebrali medeno pravljico in zaigrali partijo čebeljega Črnega Petra. Na koncu boste zadovoljni odšli domov s polnim košem medenih dobrot, ki jih boste kupili po ugodnih cenah!

V sodelovanju z Osnovno šolo Polhov Gradec in Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko smo pripravili predstavitev knjižne zbirke Čebelica, številne slovenske založbe pa dajejo na ogled svoje knjige na temo medu in čebel, s poudarkom na medenih pravljicah.

Tako kot v preteklih letih želimo tudi letos opozoriti na skrb za okolje, na pridelavo domače hrane ter pomen pridelave semen. K tem ciljem vodi ekološko čebelarstvo, katerega del je tudi Hiša medu Božnar. S ponosom vam predstavljamo novost v naši ponudbi - ekološki med znamke BIO BOŽNAR, ki ga bomo na razstavi tudi točili iz satja.ČETRTEK 9. 8. 2012

17.00: Ekološko kmetijstvo in ekološko čebelarstvo Mitja Zupančič, univ. dipl.inž. zoot., KGZS, Kmetijsko gozdarski zavod Celje

PETEK 10. 8. 2012

15.30: Čaj z Grofom Blagajem v Polhograjski graščini (potrebna je predhodna prijava)

17.00: Ali še znamo pridelovati semena rastlin, ki nas prehranjujejo, Meta Vrhunc, Ajda, Društvo za biološko-dinamično gospodarjenje, Vrzdenec

SOBOTA 11. 8. 2012

10.30: dr. Kristina Brenkova in knjižna zbirka Čebelica, mag. Darja Lavrenčič Vrabec; Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska

17.00: S cvetnim prahom do boljšega zdravja, prim. dr. Peter Kapš

NEDELJA 12. 8. 2012

Medena nedelja

16.00: Čebele v slovenski ljudski dediščini, prof. Dušica Kunaver

17.00: Vrt - učilnica življenja, Ivan Esenko, OKA otroška knjigaVsak dan ob 10.30 in 16.30 uri se nam lahko pridružite pri branju pravljic, vse dneve pa bo za vas razprostrla svoja krila domišljije Knjižnica pod krošnjami v grajskem parku!

V Polhograjski graščini pa si boste lahko brezplačno ogledali Muzej pošte in telekomunikacij. Več informacij o prireditvi in programu dobite v Hiši medu Božnar: telefon 01 364 00 20, e-pošta: info@boznar.si.

Datum novice 30-07-2012 :: Objavil borko :: Področje Tajništvo
PREPOVED PROMETA ČEBEL ...
USPOSABLJANJE ZA IZVAJ ...
GOZD NAŠE SKUPNO DOBRO ...
Novo na ČZS ...
MEDNARODNI FOTONATEČAJ ...
NOVA SPLETNA STRAN API ...
VDC ČRNOMELJ PO ČEBELA ...
DELOVNI ČAS ...
OBJAVA NA KITAJSKI STR ...
OBVESTILO NOVIM VZREJE ...
Kolofon