Sklad – učni čebelnjak za invalide


                         


Spoštovani,
 
Leto 2018 bo nekaj čisto posebnega, ne samo za nas čebelarje pač pa za celo Slovenijo. To bo pravo čebelarsko leto, saj se bo 20. maja 2018 po več kot treh letih prizadevanja Slovenije prvič praznovalo Svetovni dan čebel, s katerim želimo predstaviti pomen čebel in ostalih opraševalcev za zagotavljanje hrane, trajnostnega kmetijstva, biotske raznolikosti in ohranjevanje okolja. Slovenija bo to leto prestolnica svetovnega čebelarskega in političnega dogajanja na temo čebel in ostalih opraševalcev, čebeljih pridelkov in problemov, ki pestijo njihovo in posledično našo prihodnost.
 
V okviru omenjenih dogodkov Čebelarska zveza Slovenije želi aprila 2018 postaviti  prvi učni čebelnjak za čebelarje invalide na invalidskih vozičkih. To bi bil edinstven primer in predvsem primer odličnega sodelovanja in vključevanja invalidov v družbo in v delo s čebelami. Lokacija čebelnjaka bo v občini Murska Sobota v neposredni bližini Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Nošinska 14, 9000 Murska Sobota.
 
Okviren strošek projekta postavitev čebelnjaka za usposabljanje invalidov bo okvirno znašal med 12 in 15 tisoč EUR.
Projekt lahko izpeljemo samo preko sponzorjev in donatorjev, zato se obračamo na Vas, da nam po vaših močeh pomagate.
V ta namen smo omogočili tudi donacije preko SMS sporočil.
 
Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo CEBELNJAK5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR  za postavitev učnega čebelnjaka prilagojenega za izobraževanje invalidov.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, t-2 in Telemach.
Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije  www.czs.si.

VSAK KORAK ŠTEJE IN VSAK EVRO BO PRISPEVAL K NAŠEMU CILJU – POSTAVITVI UČNEGA ČEBELNJKA ZA ČEBELARJE INVALIDE NA INVALIDSKIH VOZIČKIH!

Vsi tisti, ki želite prispevati in pomagati pri uresničitvi našega cilja v višjem znesku prosimo pišite na e-mail naslov barbara.dimec@czs.si.
 
Že vnaprej hvala!
 
Boštjan Noč, predsednik ČZS


 

Arhiv objave