Erasmus za mlade podjetnike

18.03.2019 14:00:10
Tajništvo
Pozdravljeni.
 
V Slovenijo bo prišel 01.05.2019 mladi podjetnik Alejandro Narvaez Jorge. Star je 31 let in prihaja iz Kanarskih otokov v Španiji (v priponki pošiljam njegov življenjepis). V Sloveniji bo predvidoma pol leta. Zelo ga zanima čebelarstvo in nasploh delo na področju agrikulture. Z nami je stik vzpostavila Univerza na Primorskem, ki sodeluje v evropskem programu »Erasmus za mlade podjetnike«. Projekt bo potekal preko Čebelarskega centra Lesce. Vprašali so nas, če bi bili pripravljeni prevzeti organizacijski vidik njegovega bivanja v Sloveniji, saj je Ljudska univerza Radovljica vključena v projekte Erasmus+ že več let. Mi smo ta del pripravljeni prevzeti, Alejandro pa se želi učiti od čebelarjev, torej ga zanima delo na terenu. Zanima nas, če bi ga vzeli kot vašega pomočnika, hkrati pa bi se lahko učil od vas? Govori angleško in špansko.
 
Alejandro ima delovne izkušnje na področju kmetijstva, ekološkega kmetovanja in živinoreje, trženja kmetijskih pridelkov, ekološkem poljedelstvu, ima tudi nekaj teoretičnega znanja o čebelarstvu.
 
Študent je za svoje delo, prehrano in namestitev plačan preko Erazmus projekta in za vas ne predstavlja dodatnega stroška. Če ste mu pripravljeni pokazati kako poteka vaše delo, vam bo pri tem pomagal in se učil na terenu. Točne termine kje in koliko časa bo prisoten na določeni lokaciji, bomo določili naknadno in v dogovoru z vami. Sedaj v prvi fazi zbiramo le informacije kdo bi bil pripravljen sodelovat.Kdor je pripravljen sodelovati in pomagati pri usposabljanju študenta, naj se prosim obrne na spodnji naslov.
Hvala že v naprej.
 
Lep pozdrav.
 
Mateja in Špela
 
 
 
 
Mateja Rozman Amon, direktorica LUR
mateja.rozman-amon@guest.arnes.si
+0386 4 5372400
www.lu-r.si
 
LJUDSKA UNIVERZA RADOVLJICA
ADULT EDUCATION CENTER RADOVLJICA
Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica