Med kranjske čebele v kulinariki

06.02.2019 11:48:57
Tajništvo
Na povabilo srednje šole za Gostinstvo in turizem smo se čebelarji Čebelarskega društva Ljubljana Moste Polje udeležili  predstavitve maturitetnega projekta  dne 5. 2. 2019 na temo »MED KRANJSKE ČEBELE V KULINARIKI«. Dijak 2. letnika, Sašo Marolt, ki je na šoli zadolžen za stike z javnostjo, nas je povabil k sodelovanju.  Naše društvo se je na pobudo našega predsednika, g. Tomaža Sveteta  povabilu odzvalo. Na dogodku ni manjkal čebelarski prapor našega društva, na panoju smo imeli poslikave panjskih končnic, ki so jih poslikali otroci v vrtcih in šolah. Mize pa so krasili tudi pridelki naših čebelarjev.  Strežno osebje pa je imelo na oblačilih pripeto čebelarsko značko.
V uvodu je dijaški pevski zbor zapel Slakovo pesem »Čebelar«. Dijaki so nam priredili pravi kulinarični užitek in zanimivo je bilo, da so  vse jedi, od rib, mesa, štrukljev, sladic, kave in različnih pijač  imele pridih medu kranjske čebele. Jedi smo čebelarji in ostali povabljeni ocenili kot vrhunske in bili presenečeni, da je to delo dijakov srednje šole.  Čestitke vsem dijakom, njihovim mentorjem in ravntateljici šole, go.  Marjeti Smole, prof.
Na koncu sta naš predsednik g. Tomaž Svete in ravnateljica šole ga. Marjeta Smole, prof. razrezala medeno torto, pevski zbor pa se je poslovil s pesmijo : Slovenija,  od kod lepote tvoje. In seveda smo čebelarji  hudomušno dodali:  tudi od naše kranjske sivke.
Zapisala: Lilijana Rajkovič
Tomaž Svete, Predsednik ČD Lj. Moste Polje

Fotografije